Otomotiv camında dev ortaklık

Otomotiv camında dev ortaklık

 Trakya Cam ve Saint-Gobain Sekurit, Rusya’da otomotiv camı üretimi ve satışı yapmak üzere gerçekleştirecekleri yatırıma yönelik bir Ortak Girişim...

 

Trakya Cam ve Saint-Gobain Sekurit, Rusya’da otomotiv camı üretimi ve satışı yapmak üzere gerçekleştirecekleri yatırıma yönelik bir Ortak Girişim Sözleşmesi (Joint Venture Agreement) imzaladı. Ortak girişimde, ilk aşamada Trakya Cam %70,  Saint-Gobain Sekurit %30 paya sahip olacak.

Tataristan Cumhuriyeti Alabuga Özel Ekonomik Bölgesinde kurulacak olan ortaklık tesisi, tam kapasitede yılda 800.000 araç-set (ön cam, yan cam ve arka cam) üretim yapacak.

Şişecam Düzcam Grup Başkanı ve Trakya Cam Yönetim Kurulu Başkanı       Teoman Yenigün, Rusya’da 2015 yılında yaklaşık 3 milyon adet araç üretimine ulaşılmasının beklendiğini ve Saint-Gobain ile gerçekleştirilecek bu ortaklık projesi ile hızla gelişen Rusya otomotiv sektörünün talep ettiği yüksek kaliteli otomotiv camlarının ve hizmetin sunulacağını belirtti. 

Saint-Gobain Sekurit ve Saint-Gobain Glass CEO Benoit d’Iribarne ise yatırımın, dünyanın önde gelen otomotiv camı firmalarından biri olan Saint-Gobain Sekurit’in üretim ağını güçlendirerek müşterilerinin faaliyetlerinin büyümesini destekleyeceğini ifade etti.

Trakya Cam ile Saint-Gobain; daha önce de, Alabuga Özel Ekonomik Bölgesinde yüksek kaliteli düzcam, ayna ve kaplamalı cam üretimine yönelik yatırımları gerçekleştirmek üzere ayrı bir ortak girişim sözleşmesi imzalamışlardı. Hem düzcam hem de otomotiv camı ortaklık şirketleri 2013 yılında üretime başlayacak. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.