Otomatik vitesli araçlara ilgi büyüyor

Otomatik vitesli araçlara ilgi büyüyor

 Türkiye'de daha önce sürücülerin çeşitli nedenlerle tercih etmediği otomatik vitesli otomobillere ilgi, sağladığı sürüş konforu nedeniyle önemli...

 

Türkiye'de daha önce sürücülerin çeşitli nedenlerle tercih etmediği otomatik vitesli otomobillere ilgi, sağladığı sürüş konforu nedeniyle önemli oranda arttı. Sürücüyü sürekli debriyaja basıp vites değiştirme derdinden kurtaran otomatik şanzımanlı (otomatik vitesli) otomobiller, Türkiye'de 2008 yılına kadar Avrupa ülkelerinin aksine beklenen talebi görmedi. Öyle ki Türkiye'ye gelen otomatik vitesli araçlar, çoğu zaman 'otomatik vites bayan işi' diye düşünülmesi ya da alışkanlıklardan vazgeçilememesi gibi gibi gerekçelerle ilgi görmüyor, bu tür otomobiller uzun süre ikinci el galerilerinde müşteri bekliyordu. Daha önce Türkiye'de otomobillerde tercih edilmeyen otomatik vitese artık kullanıcılar, marka ve modeline 4-6 bin lira arasında daha fazla ödeyerek sahip olabiliyor.

227 BİN 704 ARAÇ SATILDI

ODD'nin istatistiklerine göre, 2010 yılı Temmuz ayı sonu itibariyle Türkiye'de toplam 227 bin 704 adet binek araç satışı gerçekleşti. Bu yılın aynı döneminde toplam binek otomobil satışı 333 bin 264 olarak gerçekleşti. Bunlardan 108 bin 942'si ise otomatik şanzımanlı oldu. Bir yıl içinde toplam binek otomobil satışındaki artış oranı yüzde 46 olarak gerçekleşirken, bu artış oranının şanzımanlı otomobillerde yüzde 55'e ulaşması dikkati çekiyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.