Otoları parçalayıp satıyorlardı

Otoları parçalayıp satıyorlardı

Malatya'da son aylarda otomobil hırsızlıklarının artması üzerine başlatılan ve 8 aylık süren teknik takipte şebekenin merkezinin Şanlıurfa olduğu...

Malatya'da son aylarda otomobil hırsızlıklarının artması üzerine başlatılan ve 8 aylık süren teknik takipte şebekenin merkezinin Şanlıurfa olduğu belirlendi.  Şanlıurfa polis, 'Oto Kasap' adı verilen operasyon kapsamında Şanlıurfa, Batman, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin ve Malatya'da hırsızlık olaylarına karışan şebeke elemanları eş zamanlı operasyon yaptı.


ÇALDIKLARI 78 OTOMOBİLİ PARÇALADILAR


Polis, 10 ayrı ilde özellikle beyaz Renault marka otomobilleri çalıp parçalayarak satan Şanlıurfalı şebeke lideri Mehmet Yılmaz, Yusuf Çetiner, Eyüp Budak, Halil Kuş, Mehmet Zira, İsa Tutar ile Abdulkadir Eş'i kıskıvrak yakaladı. Bir yıl içersinde 78 tane beyaz renkli Renault marka otomobili çalıp, parçalayıp daha sonra kendilerine ait hurdacı dükkânında pazarlayan 7 zanlının kullandığı Akçakale yakınlarında bulunan Tuğluk Köyü'ndeki depoya da baskın yapıldı.

Depoda yapılan aramada, çalınarak parçalanan otomobillere ait olduğu anlaşılan kapı,  şanzıman, aks, jant, sigorta tablosu, ön ve arka kaput, amortisör, teyp ile çok sayıda otomobil beyni, kilometre saati, lastik ve aksesuarlar ile yine çalıntı olan lastiklerden oluşan yaklaşık 60 tonluk hurda bulundu.  Oto parçaları Köy Hizmetlerine ait depoya taşıdı.


7 zanlı ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

 

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.