Otokoç Otomotiv, ilk merkeziyetsiz Metaverse yatırımını gerçekleştirdi

Otokoç Otomotiv, ilk merkeziyetsiz Metaverse yatırımını gerçekleştirdi

Metaverse’de arsa satın alan Otokoç Otomotiv, erişilebilir ve sürdürülebilir bir deneyim merkezini hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Sektörünün öncü kuruluşu Otokoç Otomotiv, NFT, Metaverse ve DAO (Merkeziyetsiz Otonom Organizasyon/Decentralized Autonomous Organization) üzerinde projeler üretmek üzere yatırımlara başladı. Odağına insanı alan Türkiye’nin lider mobilite şirketi Otokoç Otomotiv, bu doğrultuda Decentraland’de satın aldığı Otokoç Metazone alanı üzerinde erişilebilir ve sürdürülebilir bir deneyim merkezini hayata geçiriyor.

esra-arslanbag-kaynak.jpgOtokoç Metazone yatırımı nedeniyle heyecan duyduklarını belirten Otokoç Otomotiv Pazarlama Müdürü Esra Arslanbaş Kaynak konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Son yıllarda teknolojide yaşanan hızlı gelişmeyle birlikte tüketicilerin imkanları, buna bağlı olarak da ihtiyaçları ve davranışları değişiyor. Bu durumda ihtiyaç ve beklentilerin yakından izlenerek yenilenmesi hatta ‘yeniden yapılanması’ önem kazandı. Biz de müşterilerimize en iyi hizmeti sağlamak için teknolojik trendleri takip ediyor ve uyguluyoruz. Metaverse’deki arsa yatırımımız bu doğrultuda attığımız son adımlardan biri. Markaların konfor alanlarından çıkmalarına olanak tanıyan Metaverse, daha esnek ve yeni iş modelleri geliştirmelerinin yanı sıra yaratıcı çözümlerle daha çok tüketiciye ulaşmalarının da önünü açıyor.”

“Deneyime erişimde fırsat eşitliği”

Hayatımıza girdiğinden bu yana hepimizde merak uyandıran Metaverse’ün birçok sektör için de deneyimini geliştirecek, markalara ve yaratıcı ekonomiye katkı sağlayacak farklı alanlar barındırdığını belirten ve şirket olarak hem müşteri deneyimi adına hem de bu alanlara yönelik birçok planları olduğunun altını çizen Esra Arslanbaş Kaynak, “Metaverse dünyası herkese farklı alanlardan erişim imkanı sağlayarak eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasında önemli bir rol oynuyor. Biz de Otokoç Otomotiv olarak bu alanda sektörümüze örnek olacak uygulamalara imza atan marka olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Otokoç Otomotiv’in Metaverse alanı Otokoç Metazone, tüm tüketicilere hizmet veren, son derece önemli ve sürdürülebilir bir deneyim merkezi olma işlevi üstlenecek.” dedi.

“Metaverse’de Cam Tavanlar Yok”

Bu konudaki ilk adımı bir süre önce Pazarlama Türkiye Zirvesi kapsamında düzenlenen “Metaverse’de Cam Tavanlar Yok” başlıklı etkinlik kapsamında kamuoyu ile paylaştıklarını belirten Kaynak sözlerini şöyle sürdürdü: “Otokoç Otomotiv olarak mesleklerin cinsiyeti olmadığı bilincini benimsiyoruz. “Cam Tavan Arabada Güzel” adını verdiğimiz projemizi de bu gerçeklerden yola çıkarak, cinsiyete dayalı yargılara ve hayatın her alanında yaşanan eşitsizlik sorununa dikkat çekmek amacıyla başlatmıştık. Kadınların Metaverse dünyasında da daha eşitlikçi daha aktif rollerde olma bilincinin artırılması gerekliliğine inanıyoruz. Bu platformda da sesimizi duyurmaktan çok mutluyuz. Otokoç Metazone ile birlikte hem her alanda bir deneyim merkezini hayata geçirirken, kadınların önündeki görünen-görünmeyen engelleri kaldırmak ve farkındalığı artırmak için cam tavanları hep birlikte kırmaya devam edeceğimiz için gururluyuz.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum