Otokoç ilk 4S Ford Trucks tesisini Eskişehir’de açtı

Otokoç ilk 4S Ford Trucks tesisini Eskişehir’de açtı

Ağır ticari vasıta pazarının öncü bayilerinden Otokoç, Eskişehir İnönü’de Ford Trucks’ın yeni yapılanması altında kamyon satış, servis ve yedek...

Otokoç ilk 4S Ford Trucks tesisini Eskişehir’de açtı

Ağır ticari vasıta pazarının öncü bayilerinden Otokoç, Eskişehir İnönü’de Ford Trucks’ın yeni yapılanması altında kamyon satış, servis ve yedek parça hizmetlerini bir arada sunan “4S Plaza” konseptli yeni şubesini hizmete açtı. 18 Nisan Perşembe günü düzenlenen açılış törenine Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, ve Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir katıldı.

Ford Otosan’ın İnönü’deki kamyon fabrikasının karşısında yer alan tesiste Ford markalı ağır ticari araçlar için satış ve servis hizmeti sunulacak.

Törende açılış konuşmasını yapan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, hem ülkemizde hem de dünyada değişen otomotiv sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak için yeni yatırımlarda bulunduklarını belirterek, küreselleşen ağır ticari araç segmentinde hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini arttırmak için Ford Trucks konsepti altında yeni bir yapılanma başlattıklarını dile getirdi. 2014 sonu itibariyle 25 Ford Trucks bayisinin 4S konseptiyle faaliyet göstereceğini belirten Koç, bu yapılanma çerçevesinde eskiden ayrı çatılar altında yürütülen  satış, servis, yedek parça ve 2. el hizmetlerinin tek bir çatı altında birleştirildiğini sözlerine ekledi.

Kamyonun Otokoç için çok önemli bir yeri olduğunu söyleyen Ali Koç, “Kamyon işine olan inancımız ve bağlılığımız bizi, 53 yıllık büyük bir tecrübeye taşıdı.  Bugün bütün dünyada satılan Ford kamyonun mühendisliği ve dizaynı ülkemizde yapılıyor. Kamyon işini geliştirmek ve büyütmek arzumuzla beraber hedeflerimize ulaşmamızda en önemli rekabet avantajımız gücümüzü aldığımız bayi teşkilatımızdır. Otokoç Eskişehir  yeni yapılanma konseptine uygun olarak açılışını yaptığımız ikinci tesis konumunda. En yeni teknik ekipmanlarla donatılan yeni tesisimiz, müşterilerimize komple çözüm sunarak markamızın imajını ve müşteri memnuniyetini çok daha ileri seviyelere taşıyacaktır” şeklinde konuştu.

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ise yaptığı konuşmada yeni yapılanmayla birlikte Otokoç’un ilk kez kamyon servis hizmeti vermeye başladığını belirterek Ford Trucks Plaza’larda müşterilerine Otokoç güvenini ve yüksek hizmet kalitesini yansıtacaklarını belirtti. Ford Trucks konsepti ile kamyona özel başlayan yeni yapılanmayı geleceğe yatırım olarak gördüklerini belirten Özdemir, bu kapsamda 2.300 m2’si kapalı olmak üzere, 11.000 m2 alan üzerine kurulan, Otokoç olarak ilk 4S Ford Trucks tesislerini açtıklarını açıkladı.

Tören sonrasında basın mensuplarıyla bir sohbet toplantısı gerçekleştiren Görgün Özdemir, otomotiv sektöründe yılın ilk üç ayının %10’luk bir pazar artışı gösterdiğini belirterek; buna rağmen kamyon piyasasında %22’lik bir daralma olduğunu, otomotiv pazarındaki artışın nedeninin otomobil satışlarındaki %17’lik artış olduğunu dile getirdi. Görgün ticari araç pazarındaki azalmanın anlaşılabilir olduğunu belirterek, “Ekonomideki büyüme oranı azaldığı için ticari vasıta satışlarında da bir azalma oldu. Aynı zamanda Avrupa’daki ekonomik krizinin de henüz bittiğini söyleyemeyiz.  Şu an Avrupa ekonomisinin büyüme rakamları çok iç açıcı değil. En çok satış gerçekleştirdiğimiz sektörlerden biri olan inşaat sektöründeki büyüme ise %2.2’nin altında, sıfırın biraz üzerinde ufak bir büyüme. Ancak biz ağır vasıta pazarındaki daralmaya rağmen satış sayılarımızı artırmayı başardık. 2013 yılının ilk üç ayında Ford Otosan 1180 araç satarken, bu satışların 263’ünüğ biz gerçekleştirdik. Geçen sene ise ilk üç ayda 178 adet ağır ticari vasıta satmıştık” cümleleriyle pazar paylarının arttığına dikkat çekti.

[gallery ids="56733,56734,56735,56736,56737"]

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.