Otokar’ın elektrikli otobüsü Münih’te

Otokar’ın elektrikli otobüsü Münih’te

Türkiye'nin lider otobüs üreticisi Otokar, Avrupa'nın önemli fuarları arasında yer alan ve bu yıl Münih'te "Bundan sonra bizi ne hareket ettirecek?" sloganıyla düzenlenen IAA Mobility 2021'de, 12 metrelik elektrikli otobüsü Kent Electra ile yer aldı.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, yeni tip koronavirüs pandemisi sonrasında Avrupa'nın ilk yüz yüze otomobil fuarı IAA Mobility 2021'de 12 metrelik şehir içi elektrikli otobüsüyle yer aldı. Son 10 yılda 1,3 milyar TL'lik Ar-Ge harcaması ile alternatif yakıtlı araçlar, akıllı şehirler ve güvenli ulaşım sistemleri gibi alanlarda birçok yeniliğe imza atan ve Türkiye'nin ilk elektrikli otobüs üreticisi unvanına sahip olan Otokar’ın Webasto pilleri ile güçlendirilen Kent Electra otobüsü fuar boyunca yolcu taşımacılığı yaptı.

Başta Avrupa olmak üzere dünyanın 50’den fazla ülkesinde milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkanı sunan Otokar'ın elektrikli otobüsü IAA Mobility 2021'de emisyonsuz araçlar için tahsis edilen “Blue Lane” hattında hizmet verdi. Kent Electra, Webasto iş birliği ile 6 gün boyunca fuar alanı ve şehir merkezi arasında 1000 kilometrenin üzerinde yol yaptı ve 2 bini aşkın fuar ziyaretçisini taşıdı.

otokar-e-kent-c-iaa-fuar-gorsel-4.jpgDinamik, zarif, modern tasarımıyla dikkat çeken Kent Electra; daha temiz bir çevre, daha sessiz trafik, daha düşük işletme maliyetleri ve daha yüksek verimlilik sağlamak hedefiyle tasarlandı. Otokar Ar-Ge Merkezi’nde geliştirilen, Voith şanzımanlı Kent Electra, tasarımının yanı sıra konforu, teknolojisi, güvenlik alanındaki yenilikçi çözümleriyle Münih’te dikkatleri üzerinde topladı. Tam şarjla topografya ve kullanım profiline bağlı olarak 300 kilometre üzerinde menzil sunabilen Kent Electra, Münih IAA Mobility 2021'de de yolcuların beğenisini kazandı.

otokar-e-kent-c-iaa-fuar-gorsel-2.jpgLOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.