Otokar'dan öğrencilere çevre ve enerji eğitimi

Otokar'dan öğrencilere çevre ve enerji eğitimi

Otokar, minik öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak amacıyla Şahin Okulları İlköğretim 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıflarında okuyan 500 öğrenciye temel çevre ve enerji eğitimi verdi

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türkiye'nin yarınları olan minik öğrencilerle buluştu. Benimsediği etik kurallar, kurulduğu günden bu yana çevreyle dost ürün ve üretim süreçleri geliştirme konusunda hayata geçirdiği çalışmalarla Sakarya'da ve sektöründe örnek olan Otokar, çevre duyarlılığı ve enerji tasarrufu konusunda Şahin Okulları İlköğretim 1, 2, 3 ve 4'ünü sınıflarında okuyan 500 öğrenciye eğitim verdi.

Çocukların çevreyle dost bireyler olarak yetişmeleri için temel çevre ve enerji başlıklarında 2 bölümde kurgulanan eğitimler, Otokar Üretim ve Tesis Direktörlüğü’nden Yatırım Birim Yöneticisi Gönül Mumlu tarafından verildi. Öğrencilere verilen eğitimde enerji tasarrufu, geri dönüşüm ve çevre kirliliği konuları anlatılarak bu konudaki sorumluluklarından bahsedildi.

Eğitim kapsamında öğrencilere günümüz ve geleceğin problemi olan enerji ile su kaynaklarının azalması ve iklim değişikliği konusunda da bilgi verildi. Yarının yetişkinlerine çevre duyarlılığının yanı sıra enerji tasarrufu konularında öğrendiklerini okullarında, evlerinde, park ve oyun alanlarında da uygulanması konusunda paylaşımlar yapıldı. Oyun ve film gösterimiyle devam eden eğitimde öğrencilerin eğlenceli zaman geçirmeleri sağlandı.

DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYOR

Geçtiğimiz senelerde de Sakarya’daki çeşitli okullarda öğrencilere çevre konusunda eğitimler veren Otokar, yarının yetişkinlerinde çevre bilincini artırmak konusuna önem veriyor. Alternatif yakıtlı araçlar konusunda da uzun yıllardır çalışmalar yürüten Otokar, Türkiye’nin ilk hibrit otobüsü ve ilk elektrikli otobüsünü üreten firma olma özelliğini taşıyor.

Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerden oluşan BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan Otokar, çevre, insan ve topluma verdiği önem ile kurumsal yönetim ilkelerinin yanı sıra değerlerinden ödün vermeden; kaynaklarını daha verimli kullanmak üzere çalışmalar yürütüyor. 2015 yılında ünite başına enerji tüketimini %3 iyileştiren Otokar, gerçekleştirdiği verimlilik ve optimizasyon sayesinde toplam 5.550 GJ enerji ve 492 Ton CO₂e sera gazı emisyonu tasarrufu sağlarken; geri kazanım çalışmalarıyla 149 bin 735 metrekeküp suyu üretim süreçlerinde yeniden kullandı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.