Otogar giriş-çıkış ücretlerinde indirim

Otogar giriş-çıkış ücretlerinde indirim

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) yıllardır bir türlü çözüm bulunamayan otogar giriş çıkış ücretleri konusunda önemli bir adım attı. BİOİAŞ...

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) yıllardır bir türlü çözüm bulunamayan otogar giriş çıkış ücretleri konusunda önemli bir adım attı. BİOİAŞ ile işbirliği yapan federasyon, TOFED Kart sahiplerine otogar giriş-çıkışlarında yüzde 5 indirim imkânı sağladı. TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, “Bu bir ilk adımdır ve yüzde 5 ile başladık. Kartımızın kapsamını daha da genişleterek sektörümüze katkılar sunmaya devam edeceğiz” dedi.

TOFED’in Genel Yönetim Kurulu Toplantısı Durusu Metra Clup Hotel’de yapıldı. Yönetim kurulu üyelerinin tam kadro hazır bulunduğu toplantıda TOFED’in faaliyetleri hakkında bilgi verilerek 2012 yılında hayata geçirilmesi planlanan projeler görüşüldü.

Yönetim Kurulu Üyesi Saip Konukoğlu’nun divan başkanlığını yaptığı toplantıda TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, Genel Sekreter Mevlüt İlgin, Başkan vekili Selami Tırış, Başkan Yardımcıları Ethem Ateş, Ali Çıkan ve Bertan Söğüt çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıya katılan tüm üyelere seslenen Saip Konukoğlu, “Bugün burada herkes konuşmalı. Burada konuşmalısınız ki, sorunların tespiti ve çözümü noktasında ortak hareket edelim. Sorunların tartışılacağı yer burasıdır, başka yerler değil” dedi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, TOFED Kart ve sektöre sağlayacağı faydaları konusunda bilgi aktardı. Başkan Erdoğan, “Yönetime gelmemin ardından kısa bir süre geçmesine rağmen büyük işlere imza attık. Yıllardır sektör için büyük sorun olarak görülen otogar-giriş çıkış ücretleri noktasında ilk adımı İstanbul’da yüzde 5 indirim ile attık. Daha sonra bu proje BİOİAŞ’un işletmeciliğini yaptığı diğer otogarları da kapsayacak. Ardından Türkiye geneline yayılacak. Belediyeler ve sektör mensupları tarafından işletilen otogarlarda indirimler sağlanacak. Türkiye genelindeki diğer otogarlarda bu indirimler TOFED kart ile gerçekleşmezse, devreye TOFED Garanti Kredi Kartı’nı sokacağız. Otogarlara garantinin post cihazlarını koydurup, indirimleri oradan sağlayacağız. Bununla ilgili belediye başkanlarımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu arada Gaziantep’te Sayın Saip Konukoğlu ve Edirne’de Sayın Salim Altunhan’dan bu noktada indirim talep ediyoruz” demesi üzerine Konukoğlu ve Altunhan, bu konuda TOFED’e destek verdiklerini ve indirim konusunda üzerlerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

YANGIN CİHAZLARINDA OLUMLU GELİŞME

TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, toplantıda aldığı bir haberi katılımcılar ile paylaştı. Başkan Erdoğan, “Bildiniz üzere otobüs yangınları üzerinde durduk ve taleplerimizi yetkili makamlara ilettik. Biraz önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Ziya Karabulut’tan bir telefon aldım. Sayın Genel Müdür, yangın ikaz söndürme sistemlerinin zorunlu hale getirildiğini, söndürme sistemleri konusunda ise üzerinde çalıştıklarını ve önümüzdeki dönemlerde onu da zorunlu hale getireceklerini ifade etti. Bu güzel haberi de sizlerle paylaşmaktan sonderece mutluyum” diye konuştu.

MANEVİ TAZMİNATLARDA GELİŞME

Sektörün en büyük sorunlarından bir diğerinin de manevi tazminatlar olduğunu ifade eden Mehmet Erdoğan, bu konuda da önemli adımlar atıldığının müjdesini verdi. Erdoğan, “Bu konuda maddi hasarları karşılar maddesi var ama manevi tazminatlar yoktu. Bu konuda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ında desteği ile bir takım çalışmalar başlattık. Hazine Müsteşarlığı ile 3 toplantı yaptık. Maddi tazminatlar maddesinin maddi ve manevi tazminatlar maddesi olarak değiştirilmesi için yasa teklifi hazırlandı ve önümüzdeki günlerde bakanlar kurulundan bunun geçmesini bekliyoruz. Kişi başı 30 bin TL gibi bir manevi tazminat ile bu konuda da bir adım attık. İlerleyen günlerde bunun artarak devam edeceğini tahmin ediyoruz. Bu arada önemli olan rakamı değil, adım atmaktır. Yine buda benim başkanlığım döneminde gerçekleşti ve bundan da oldukça mutluyum” diye konuştu.

Yönetim Kurulu üyelerinin faaliyetleri hakkında bilgi vermesinin ardından üyelerin görüş bildirimlerine geçildi. Üyeler bölgelerinde yaşadıkları sorunları bir bir dile getirerek TOFED’in bu noktada daha çok mesai harcamasını talep ettiler. Öne çıkan sorunların başında ise otogarlardaki transit çıkışlarda alınan yüksek ücretler, korsan taşımacılık, akaryakıttaki yükseklik, Leasinglerdeki KDV oranının yüzde 18’den tekrar yüzde 1’e düşürülmesi, gümrüklerde saatlerce otobüs yolcularının keyfi uygulamalar için bekletilmesi gibi konular dile getirildi.

Toplantının sona ermesinin ardından üyeler Mercedes-Benz Bayii Mengerler tarafından düzenlenen gala yemeğinde bir araya geldi. TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, hem toplantının tertip edilmesinde hem de gala yemeğinde TOFED’e sponsor oldukları için Mergerler Genel Müdürü Nusret Güldalı’ya teşekkür ederek günün önem ve anısına binaen plaket takdim etti.

ULAŞIMGAZETESİ

BUS&TRUCK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.