Otobüslere "şafak" denetimleri artırıldı

Otobüslere "şafak" denetimleri artırıldı

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektöründe yer alan otobüsler, Tur otobüsleri ve mevsimlik işçileri taşıyan otobüslere yönelik özel denetimler planlandı. Kazaların önlenmesine yönelik rutin kontrollerin dışında saat 02-08 arasında denetimler artırıldı

Son dönemlerde sık sık otobüs kazalarının meydana gelmesi, neredeyse bütün kazaların sabah erken saatlerde ya da şafak vaktinde yaşanması jandarma ve emniyeti harekete geçirdi. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektöründe yer alan otobüsler, Tur otobüsleri ve mevsimlik işçileri taşıyan otobüslere yönelik özel denetimler planlandı. Kazaların önlenmesine yönelik rutin kontrollerin dışında saat 02.00-08.00 arasında denetimler artırılacak.

Şoförlerin gidecekleri güzergâh dikkate alınarak yedek şoförlerin olup olmadığına bakılacak. Otobüslerdeki takografların doğru çalışıp çalışmadığına bakıldıktan sonra takograf fişleri incelenerek, şoförün kaç saat araç üzerinde kaldığı, kaç saat mola verdiği kurallara uyup uymadığı denetlenecek. Şoför kimlik bilgileriyle takograftaki kartın bilgileri karşılaştırılacak. Takografta yapılan göstermelik ehliyet değişimi tespit edildiği taktirde büyük yaptırımlar uygulanacak. Sürekli veya toplam süre ihlali tespit edilen şoförlerin seferlere çıkması önlenecek, bu durumdan yolcular haberdar edilecek.

YÜZ YÜZE İLETİŞİM

Düzenlemede geçen 26 yaş altı 65 yaş üstü kişilerin otobüs şoförlüğü kısıtlamasına firmaların uyup uymadığı denetlenecek. Yetki belgesi olmayan şoförlerin tespiti için çalışma yürütülecek. otobüs şoförleriyle kontrol noktalarında yüz yüze iletişim kurularak, dikkat dağınıklığı veya uykusuz olan şoförler dinlendirilecek.

A'DAN Z'YE TAKİP

Otobüsler terminal çıkış ve varış ile ara istasyonlarda gerekli denetlemelere tabi tutulacak. Trafiğin yoğun olduğu cuma, cumartesi ve pazar günlerinde denetimler daha da sıklaşacak.

Erkam ÇOBAN - SABAH

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.