Otobüsçüler günde 1 milyon yolcu taşımaya hazır

Otobüsçüler günde 1 milyon yolcu taşımaya hazır

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle sadece otobüs firmaları günlük 1 milyon yolcunun üstünde taşıma yapılacağı tahmininde bulundu.

Gebze Terminali'nde bulunan otobüs firma acenteleri şimdiden rezervasyonlar ile ilgili yoğunluk başladığını belirttiler. Önümüzdeki hafta içinde ek seferlerin devreye gireceğini ve yeni rezervasyonların artık bu seferler üzerinden yapılmaya başlanacağı bilgisini verdiler. Bayram sonrası yüksek öğretim öğrencilerinin de farklı bir yoğunluk oluşturacağını belirten firmalar Eylül ayı sonuna kadar hareketli günler yaşamayı planladıklarını ifade ettiler.

GÜNDE 1 MİLYON YOLCU HEDEFİ

Türkiye genelinde 353 otobüs firmasının 8 bin 500 otobüsle hizmet verdiği bilgisini de veren firmalar, normal günlerde 22 bin olan otobüs sefer sayısının Kurban Bayramı sebebiyle oluşacak tatil döneminde artırılarak, 27 bine kadar çıkarıldığını belirttiler.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının şehirler arası otobüs firmalarına B2 ve D2 belgeli otobüsleri kullanma izni vermesiyle Kurban Bayramı tatilinde yolcu talebini karşılamak için 8 bin ek sefer konulacağını ifade eden Gebze Terminali acenteleri, şayet Kurban Bayramı Tatili 9 güne çıkarılırsa 9 günde 9 milyon yolcunun taşınacağını dile getirdiler.Şu anki bilet fiyatlarının geçen yıl uygulanan fiyatlar olduğuna dikkati çeken acenteler, firmaların yüzde 30 indirim hakkının bulunduğunu ancak bayram, yılbaşı, sömestr, yaz tatili gibi talebin yoğun olduğu dönemlerde bu indirimin en fazla yüzde 10 olarak uygulandığını bildirdiler.

REZERVASYONLAR EK SEFERLERE KALACAK GİBİ

Talebin yoğun olması nedeniyle özellikle turistik bölgelerde tavan fiyatın geçerli olduğunun altını çizen acenteler İstanbul'dan Akdeniz ve Ege bölgelerine bilet fiyatlarının 120 ile 140 lira, Karadeniz'e 90 ile 140 lira, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine 90 ile 140 lira arasında değiştiğini söyledi. Acenteler, söz konusu fiyat farkının 2 artı 1 gibi konforlu otobüsler dolayısıyla ortaya çıktığına işaret ederek, onaylı fiyattan pahalıya bilet satan firmalara Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca 625 lira idari para cezası kesildiğini de kaydettiler. Gebze Terminalinde konuşlu acente yetkilileri Kurban Bayramını farklı bir şehirde geçirecek vatandaşlar için uyarıda da bulundu. Yetkililer, "Vatandaşlar, rezervasyonlarını yaptırmadan tatil bölgelerine gitmesinler. Çünkü inanılmaz derecede yüksek doluluklar bekliyoruz, ciddi anlamda rezervasyon yaptırmayan yollarda ve terminallerde mağdur olabilir."dedi.

KURBAN BAYRAMI KAÇ GÜN TATİL?

Resmi kanallardan henüz tatilin kaç gün olacağı netleşmese de vatandaşlar kendilerini Kurban Bayramı Tatilinin 9 gün olacakmış şekilde gerek otobüs gerek uçak gerekse Akdeniz ve Ege otellerinde şimdiden rezervasyonlarını yaptırmaya başladı. 21 Ağustos 2018 Salı günü Kurban Bayramının birinci günü. Ancak arife günü olan pazartesinin de tatil sürecine dahil edileceği tahminleri üllke genelinde büyük yoğunlukta.17 Ağustos Cuma günü mesai bitimi ile tatile çıkma düşüncesinde olan vatandaşlar 27 Ağustos Pazartesi günü işbaşı yapma planlarını şimdiden devreye soktukları görüldü.

Adnan AYVAZ – HEDEF GAZETESİ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.