Otobüs tesisinde traktör imalatı

Otobüs tesisinde traktör imalatı

Koç Holding bünyesinde bulunan ve geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle 600 bininci traktörünü üreten Türk...

Koç Holding bünyesinde bulunan ve geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle 600 bininci traktörünü üreten Türk Traktör iç ve dış pazarlardaki artan talebe yetişemeyince, Otokar’dan üretim desteği almaya başladı.

Fiat Grubu’na bağlı CNH Global NV ile ortaklığı bulunan Türk Traktör, sessiz sedasız büyümesine devam ederken üretim tesisine de ikiye çıkarttı. Üstelik bunun için ekstra bina yerine, otobüs ve minibüsün yanı sıra savunma sanayine  zırhlı araç üreten kardeş şirket Otokar’ın Adapazarı tesisinden yararlandı.

“Avrupa’da ikinciyiz”

Koç Holding Diğer Otomotiv Grubu Başkanı ve Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Kudret Önen, iç ve dış pazarda müşterilerin traktör ihtiyacını karşılayabilmek için Koç Holding şirketlerinden Otokar’ın Adapazarı fabrikasına ek traktör hattı açtıklarını söyledi. Önen, “Ankara fabrikamızın yıllık üretim kapasitesi 35 bin adet ama yetmiyor. 2007’de kapanan ve Otokar bünyesine geçen Adapazarı’ndaki Otoyol fabrikasına traktör bandı kurduk. Yıllık 10 bin adetlik kapasite sağladık” dedi.

Traktör işinin hızlı büyüdüğünü anlatan Önen, “Ülke üretimi açısından Hindistan ve Çin öndeler. Ancak Türkiye, Almanya’nın ardından Avrupa’nın ikinci büyük üreticisi haline geldi” ifadesini kullandı.

Model de geliştiriyor

Türk Traktör, yılda 35 bin adet traktör ve 25 bin motor üretme kapasitesine sahip. İlk ihracatını 1979’da yapan Türk Traktör, tasarım ve geliştirmesini de yaptığı traktörleri ABD?dahil 65 ülkeye ihraç ediyor. CNH (Case New Holland) ile iki yıl önce başlatılan ihracat odaklı “utility traktör” projesi de geçen ay tamamlanıp üretime alındı. Böylece tesisin dünya pazarlarına ürettiği platform sayısı iki oldu.

Türk Traktör, 2011’in ilk 6 ayında 3 bin 311 traktör ve 2 bin 844 motor ihraç ederken, aynı dönemde yurt içine de 16 bin 982 adet traktör sattı.

HÜRRİYET

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.