Otobüs firmalarından teröre açık davetiye

Otobüs firmalarından teröre açık davetiye

Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki illerde yolcu taşımacılığı yapan firmaların biletsiz, kimlik bilgilerine bakılmaksızın yolcu almaları ve bu konudaki denetimsizlikler terör faaliyetleri açısından risk olarak değerlendirildi.

Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki illerde yolcu taşımacılığı yapan firmaların biletsiz, kimlik bilgilerine bakılmaksızın yolcu almaları ve bu konudaki denetimsizlikler terör faaliyetleri açısından risk olarak değerlendirildi .

BİLETSİZ TEHLİKE!

Son zamanlarda Karadeniz Bölgesi’nde de etkisini arttıran terör faaliyetleri ve teröristlerin bölgeye nasıl gelebildiği soruları gözleri otobüs firmalarına çevirdi. Karayolu taşımacılığı yapan firmaların biletsiz yolcu taşımasına karşın herhangi bir denetimin yapılmıyor olması ve yolcuların kimlik bilgilerinin alınmaması şüpheleri arttırdı.

CEZALAR YETERSİZ

Özellikle Trabzon-Gümüşhane-BayburtRize-Artvin illeri arasındaki yolculuklarda biletsiz yani korsan yolcu taşımacılığı, terör yandaşlarının bölgeye sızmalarını kolaylaştırdığı yönünde değerlendirildi. Ulaştırma Bakanlığı ve yetkili firmanın yaptırımı ile birlikte yaklaşık 700 lira cezası olan bu konudaki caydırıcı cezaların yetersiz olduğu söylendi.

SİSTEM KURULMALI

 Konuyla ilgili görüş aldığımız bir otobüs şoförü, “Bu konuda ciddi tehlikeler söz konusu. Korsan yolcu taşındığında oluşacak herhangi bir kazada yolcu da hiçbir hak talep edemiyor. Emniyet Müdürlüğü bu konudaki güvenlik zafiyetini önlemek adına firmaların anlık yolcu bildirimi yapacağı bir sistem kurup bunu zorunlu hale getirmelidir” dedi. Öte yandan Maçka’da yaşanan terör saldırının ardından yakın illerden Trabzon’a gelen otobüslerde şüpheli şahısların olabileceği ihbarları denetimlerin gerekliliğini kanıtladı.

KAYNAK: TRABZON HABERLERİ.COM
LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.