Otobüs firmalarına "ek sefer yapabilirsiniz" izni

Otobüs firmalarına "ek sefer yapabilirsiniz" izni

Corona virüsü nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde üniversiteler 3 hafta tatil edildi. Şehir dışında okuyan öğrenciler ise ailelerinin yanına dönmek için otogarlara akın etti. Yoğunluğu karşılayabilmek için ek sefer izni verildi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp dünyaya yayılan ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan corona virüs önlemleri çerçevesinde üniversiteler 3 hafta tatil edildi. Şehir dışında okuyan öğrenciler de ailelerinin yanına dönmek için otogarlara akın etti.

ÖZCAN: EK SEFERLERE BAŞLADIK

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan konu hakkında sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. Dün geceden itibaren ek seferlere başladıklarını söyleyen Başkan Özcan, ticari ve tarifesiz olarak yolcu taşımacılığı yapanlara verilen D2 yetki belgesine sahip kişilerin, ticari ve tarifeli olarak yolcu taşımacılığı yapanlara verilen D1 yetki belgesi sahibi kişilerle anlaşarak seferlere katıldığını belirtti.

Bu durumun yılbaşı ve bayramlarda verilen bir izin olduğunu söyleyen Özcan, “Bakanlıktan izin çıktı. Elimize öğleden sonra ulaşır. Yoğunluk küçük şehirlerde oluşuyor. Firmaların İstanbul gibi büyük yerlerde oluşan yoğunlukları kaldıracak gücü var.” dedi.

Fiyat konusunda ise hiçbir zaman bir değişiklik olmayacağını söyleyen Başkan Özcan, “Otogarlar için böyle bir durum söz konusu olamaz. Ama gruplar dışarıdan otobüs tutarlarsa fiyat konusunda bir şey diyemem” açıklamasında bulundu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.