Otobüs firmalarına Edirne'de otogar şoku

Otobüs firmalarına Edirne'de otogar şoku

Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı Edirne Otogarı'nda hukuksuzluk skandalı yaşandı. İddiaya göre otogarın işletmecisi, Nilüfer Turizm gibi ülkenin önde gelen birçok firmasını uzun süredir otogara sokmuyor.

Uzun süren uğraşlar sonucu mağdur olan firmalar haklarını mahkemede kazansa da skandal uygulama devam ediyor. Firmalar Edirne Otogarı'nın kilometrelerce ötesinde yolcularını bırakmak zorunda kaldığı gibi, bu alan içinde de yolcu temin edemiyor. 

REKABET SORUŞTURMA AÇTI
Öte yandan Edirne Otogarı'nın işletme hakkını devralan Volkan Metro Turizm Seyahat ve Nakliyat Tic. Ltd. Şti.'nin, otogarda faaliyet gösteren diğer taşımacı firma ve/veya acentelerin pazar dışına çıkarılmasına ve Edirne ili otogar işletmeciliği ve acentelik hizmetleri pazarlarını tekelleştirmeye yönelik eylemlerde bulunduğu iddialarını içeren şikâyet başvuruları üzerine, 2 yıl önce soruşturma başlatılmasına karar vermişti. 2 yıldır devam eden dava Rekabet Kurulu'nca karara bağlandı ve otogarı işleten firma haksız bulundu. Ayrıca mağdur firmalar mahkeme yoluyla da haklılığını ispat etti. Konuyla ilgili olarak SABAH'a bilgi veren Nilüfer Turizm yetkilileri, "Keyfi bir uygulama ile hem Edirne halkı hem de biz yatırımcılar mağdur ediliyor. Sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz" dedi.

SABAH

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum