OPLOG, ABD’deki ilk deposunu Şikago’da açtı

OPLOG, ABD’deki ilk deposunu Şikago’da açtı

İngiltere’nin ardından ABD’deki ilk deposunu Şikago’da açan OPLOG, orta ve büyük ölçekli şirketlerin omnikanal fulfillment (e-ticaret lojistiği) iş ortağı olmayı hedefliyor.

Omnikanal fulfillment (e-ticaret lojistiği) alanında 10 yıldır hizmet sunan teknoloji ve lojistik şirketi OPLOG, küresel yatırımlarına devam ediyor. OPLOG, ABD’de Şikago’da açtığı yeni deposu ile Türkiye’den Amerika’ya açılmak isteyen orta ve büyük ölçekli şirketlerin ya da Amerika’da faaliyet gösteren firmaların omnikanal fulfillment (e-ticaret lojistiği) iş ortağı olmayı hedefliyor.

Küresel lojistik ağını genişletmeye devam ediyor

İngiltere’den sonra ABD’de Şikago’daki ilk depo yatırımı ile hem lojistik ağlarını genişleteceklerini hem de iş ortaklarının büyümesine, yeni pazarlara açılmasına destek olacaklarını vurgulayan OPLOG CEO’su Halit Develioğlu, “ABD hem dünyanın en büyük e-ticaret pazarlarından biri hem de bu alanda güçlü bir teknolojik altyapıya sahip. Dolayısıyla ABD’de yeni lokasyonlarda hizmet sunmak üzere ilk adımı Şikago’daki depomuz ile attık. 10 bin m2 alana sahip, kendi geliştirdiğimiz depo içi yazılımlarımız ile güçlendirilmiş depomuz sayesinde hem hizmet sunduğumuz iş ortaklarımızın operasyonlarını verimli bir şekilde yürüteceğiz hem de yeni pazarlarda markalarını konumlandırmalarına ve satışlarını artırmalarına destek olacağız. Özellikle e-ihracat alanında lojistik konusundaki eksikleri gidermek üzere gücümüzü ve yeteneklerimizi iş ortaklarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

oplog-abd-depo.jpgAvrupa gibi ABD’de de kendi teknolojimiz ile büyüyeceğiz

Yeni depo ile ABD’ye açılmak isteyen orta ve büyük ölçekli şirketlerin omnikanal fulfillment (e-ticaret lojistiği) operasyonlarını yürüteceklerini belirten Develioğlu, şirketlere sadece e-ticaret lojistiğinde siparişlerinin karşılanmasında değil, B2B alanında her türlü ürün lojistiğinin sağlanmasını da kapsayan tüm operasyonel süreçlerde teknoloji tabanlı uçtan uca lojistik hizmeti sunacaklarını aktardı. Türkiye ve İngiltere’de olduğu gibi ABD’de de şirketlerin tüm bu süreçlerini OPLOG-ONE platformundan takip edebileceklerini belirten Develioğlu, “OPLOG olarak tam otomasyona sahip yeni depomuz ve depo içi verimliliği artıran milli robotik teknolojilerimizle yeni pazarlara açılmak isteyen iş ortaklarımızın hayatını kolaylaştıracak, fiziki engelleri ortadan kaldıracak ve kendi işlerine odaklanmaları için onları özgürleştireceğiz. Gerek Avrupa’da gerekse ABD’de yeni lokasyonlarda büyümeye devam edeceğiz” dedi.

ABD’de OPLOG’la iş yapan/yapmak isteyen şirketlere sunulan fırsatlar

  • Teknoloji destekli omnikanal fulfillment (e-ticaret lojistiği) hizmeti
  • Uçtan uca hizmet yelpazesi
  • Yeni pazarlara açılmanın zorluklarını beraber aşma (hizmet kalitesi, fiyat ve maliyet avantajı, dağıtımda üstünlük vb.)
  • Tüm süreçleri OPLOG-ONE platformundan takip edebilme
  • Şikago merkez olmak üzere, partner depoları kullanarak ABD genelinde satış yapma
  • Öngörülemeyen maliyetlerden kurtulma
  • Kayıp ve hasarlı ürünlerin riskini azaltma
  • ABD merkezli sorunsuz sipariş, iade ve kargo yönetimi
  • Şikago’nun bir liman şehri olmasından dolayı denizyolu taşımacılığı ile ithalat ve ihracat imkanı
  • Konumu ve teknolojileri sayesinde teslimat sürelerini kısaltma, operasyonları daha hızlı ve daha etkili yönetme.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.