Opet ve Ford, en iyi yağı geliştirdi

Opet ve Ford, en iyi yağı geliştirdi

Opet Fuchs ve Ford Otosan, Ford Trucks modelleri için en iyi yağı geliştirdi.

Ford Euro 6 motor yağı geliştirme süreci, 2013 yılı başında Ford Otosan’ın, Ford Trucks için yeni geliştirilen Euro 6 Ecotorq motorunda kullanılacak yağlarda Opet Fuchs ile teknolojik işbirliği kararını almasıyla başladı ve Mart 2015’de FMY Formula XLD 5W-30 isimli ürünün Ford’un Küresel MATS sisteminde tek onaylı ürün olarak yayımlanmasıyla başarıyla sonuçlandı.

Ford Otosan ve Opet Fuchs mühendislerinin birlikte yürüttüğü ve 2 yılı aşan yağ geliştirme çalışmaları süresince, 100’den fazla motor ve saha testleri gerçekleştirildi, 1000’den fazla yağ numunesi Opet Fuchs laboratuvarında incelendi ve raporlandı. Tüm bu çalışmaların sonucunda yeni Euro 6 motoru için en iyi özelliklere sahip olan dünyada WSS-M2C213-A1 onayına sahip tek ürün  FMY Formula XLD 5W-30 geliştirildi.
Euro 6 emisyon standartlarına uygun, yakıt ekonomisi sağlayan ve 120.000 km’ye kadar yağ değişim aralığına ulaşabilen tam sentetik motor yağı olan FMY Formula XLD 5W-30, varil ve bidon ambalajlarda tüm Ford yetkili servislerinde satışa sunuldu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.