Onur Göçmez, uçtan uca lojistiği anlattı

Onur Göçmez, uçtan uca lojistiği anlattı

Arkas Lojistik İcra Kurulu Başkanı ve Bandırmaspor Kulüp Başkanı Onur Göçmez, Ticaret Odası ve Onyedi Eylül Üniversitesinin beraber düzenlediği konferansta öğrenci ve iş insanlarına uçtan uca lojistik konusunda bilgiler verdi.

Arkas Lojistik İcra Kurulu Başkanı ve Bandırmaspor Kulüp Başkanı Onur Göçmez, Ticaret Odası ve Onyedi Eylül Üniversitesinin beraber düzenlediği konferansta öğrenci ve iş insanlarına uçtan uca lojistiği anlattı. Ticaret Odası Konferans salonunda düzenlenen konferansı Belediye Başkanı Tolga Tosun, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, Borsa Başkanı Ata Tan, Ticaret Odası Meclis Başkanı Funda Dedeoğlu, öğrenciler. Bandırmaspor Teknik ekibi ve futbolcular izlediler.

Açılış konuşmasını yapan Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Ana hatlarıyla Arkas Lojistik Firmasını anlatarak konferansına başlayan Onur Göçmez “ 25 yıldan bu yana sektör içindeyim. Firmamızda 7 Bin 300 personel çalışıyor. 500 adet TIR, 54 Gemi ve 1 uçağımız mevcut. 4 yıl içinde benim dönemimde 257 Milyon dolar olan ciroyu 438 milyon dolara çıkardık. Bunu gençlerle başardık.

Türkiye konum olarak Dünya’da tam bir köprü konumunda, 4 saatlik bir uçuşla birçok noktaya ulaşılabiliyor. Lojistik için merkez konumunda, işte o yüzden bir türlü farklı sıkıntılar peşimizi bırakmıyor. 2023 yılında durgunluk yaşanacağı belirtilse de fırsatlar asla tükenmez. Farklı pazarlara yönelerek durgunluk aşılabilir. Kuzey kolunun lojistik açısından tıkanmasıyla Türkiye’nin önemi bir kat daha arttı.”

onur-gocmez-bandirma-001.webp

Konferansın ikinci bölümünde Arkas İcra Kurulu Başkanı Onur Göçmez Bandırma’nın lojistik açıdan önemini anlattı. Bandırma’nın tam bir lojistik çemberin merkezinde olduğunu söyleyen Göçmez “ Bandırma’nın 1 Milyar dolarlık ticaret hacmi var. Karayoluyla, Demiryoluyla, limanıyla Bandırma lojistik sektörü olarak önemli bir durumda. Özellikle tren yolunun olması Bandırma’yı avantajlı konuma taşıyor.

Pandemi dolayısıyla şirketler artık Uçtan Uca Lojistik adını verdiğimiz yeni bir dönem geçtiler. Şirketle önceden Deniz nakliyatı, Demiryolu nakliyatı, karayolu nakliyatı ve Depoculuk için 4 ayrı firma ile çalışırlardı. Şimdi Uçtan uca lojistik modeliyle tüm nakliye işleri tek bir firma tarafından düzenleniyor. Tek fatura kesiliyor. Daha hızlı ve ekonomik bir model yaratılmış oluyor. Bunun için çok güçlü ekipmanlara sahip firmalar doğal olarak öne çıkıyor. Demiryolu nakliye açısından en önemli ulaşım şekli. Maliyeti çok fazla düşürüyor. Avrupa demiryolu nakliyesinde çok önde. Bizde Arkas Lojistik olarak 3 adet elektrikli lokomotif satın aldık. 24 ay içinde teslim edecekler. 2 adet daha siparişimizi verdik. Polonya ve Almanya gibi ülkelere demiryolu ile direk konteynır nakliyatı gerçekleştireceğiz. “ dedi.

Konferansın son bölümünde Onur Göçmez öğrencilerin sorularını yanıtladı.

KAYNAK: BANDIRMASEHİR.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.