Önce Sincan metrosu yapılacak

Önce Sincan metrosu yapılacak

 Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, Ankara Metrosu Sincan-Fatih Durağında, durağın elektromekanik inşaatı devir teslim törenine katıldı. Yarım kalan...

 

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, Ankara Metrosu Sincan-Fatih Durağında, durağın elektromekanik inşaatı devir teslim törenine katıldı. Yarım kalan metroları tamamladıktan sonra işletmek üzere belediyelere devredeceklerini aktaran Soluk, Ankara'da metrolar için 3 milyar 40 milyon lira harcayacaklarını belirtti. 3 güzergah devraldıklarını vurgulayan Soluk, "Toplamda 44 kilometrelik bir iş var. Yasal süreçlerinin sonunda bu 3 güzergaha aynı anda başlamayı hedefliyoruz. Ancak, bu güzergahların fiziki ilerlemelerin farklılığı nedeniyle, hepsi aynı anda teslim edilemeyecek. Mevcut fiziki ilerlemelerine göre sıralı bir teslimat gerçekleşecek. Zannediyorum ilk teslimat Sincan Metrosu olacak." dedi.
Törene katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise Ulaştırma Bakanlığı'na güvendiklerini 2 yıl içinde metroların tamamlanacağını aktardı. Önceliğin Sincan'ın olduğunu belirten Çiçek, "Önümüzdeki dönem için Ankara, çok değişik alanlarda her yönüyle iftihar edilecek, örnek teşkil edecek bir şehir hale gelecek. Bu projelerle ilgili 25 Mayıs Çarşamba günü Sayın Başbakanımız Ankara ile ilgili projelerimizi açıklayacak." diye konuştu.

GÖKÇEK: 219 MİLYON LİRA HARCADIK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Sincan metro hattı için bugüne kadar belediye imkanlarıyla 219 milyon lira para harcadıklarını kaydetti. Hattın yüzde 72'sini, kaba inşaat olarak bitirdiklerini ifade eden Gökçek, "Sincan metrosu 15 kilometrelik bir hat. 11 adet istasyondan oluşuyor. Bugün, elektro mekaniğin startını veriyoruz. Özelikle altyapı kadar, elektromekanikte sistemin işlemesi için son derece önemli. Bu konuda daha ihale yapmıştık. Toplam 175 milyon euroluk bir ihaleydi. Ulaştırma Bakanlığımız bu ihaleyi bizden devraldı. Bugün resmen Sincan Metrosu tekrar başlamış olacak."

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.