Ömrünü tamamlamış 10 yıllık taşıt tüplerine mercek

Ömrünü tamamlamış 10 yıllık taşıt tüplerine mercek

LPG'li araçlara yönelik denetimler artarken, gözler ömrünü tamamlamış tüplere çevrildi. Çok sayıda araçta kullanılan otogaz tüplerinin 10 yıllık...

LPG'li araçlara yönelik denetimler artarken, gözler ömrünü tamamlamış tüplere çevrildi. Çok sayıda araçta kullanılan otogaz tüplerinin 10 yıllık süreyi geçtiği tespit edilirken, patlama riskine karşı kontroller sıkılaştırılıyor. Ömrünü tamamlamış tüplerin değiştirilmesi için polis devreye girecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, emniyetten ehliyet ve ruhsatın yanı sıra LPG kontrolü yapmasını da isteyecek. 15 yıldır muayenesini yaptırmayan araçların olduğuna dikkat çeken Bakanlık kaynakları, teknik sıkıntılar olabileceğinin altını çiziyor. Bütün araçlara LPG'nin takılma tarihinin belli olduğunu ifade eden üst düzey bir yetkili, "Nihayetinde LPG montajından sonra fatura veriliyor. 15 yıllıklar, muayenesini yaptırmayıp otogaz kullanılan taşıtlar var. Bu tür araçlara bir şey yapmak lazım. Anadolu'da daha çok var bu araçlardan. Bir şekilde trafikte bunun kontrolünün sıkılaştırması lazım. Bizim engelleyeceğimiz yer muayene istasyonları. Buraya gitmiyorsa ömrünü tamamlamış tüplere karşı bizim yapacağımız bir şey yok. Trafik polislerinin yol kontrollerinde ehliyet ve ruhsat kontrollerinde LPG montaj tarihine bakıp 10 yıllık ömrünü tamamlayıp tamamlamadığını da kontrol etmelerini isteyeceğiz." dedi.

Akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamların ardından vatandaşın LPG'li araçlara olan ilgisi de artıyor. Benzinin litre satış fiyatının 4,5 lirayı bulmasının ardından LPG'li araç sayısı da katlandı. 2004 yılında 818 bin 127 olan LPG'li araç sayısı bu yılın mart ayı sonu itibarıyla 3,4 milyona kadar çıktı. Türkiye'de 2002 yılında motorlu araç sayısının 5 milyon 44 bin 259'u benzinli olmak üzere toplam 8 milyon 655 bin 170 iken, bu rakam 2012 yılı Mart ayı sonu itibarıyla 5 milyon 704 bin 411'i benzinli olmak üzere toplamda 16 milyon 315 bin 251'e yükseldi. Türkiye Avrupa'da, benzin, motorin ve LPG'yi (otogaz) en pahalı satan ülke. Uzmanlar, anormal fiyat artışlarının yaşandığı dönemlerde akaryakıttan alınan yüksek vergilerin az da olsa düşürülerek tüketicilerin korunmasını öneriyor. Türkiye'de halen 1,93 Euro'ya satılan 1 litre benzinin Avrupa ülkeleri fiyat ortalaması 1,57 Euro. Otogazda 1,12 Euro fiyat ile en pahalı Türkiye'de satılıyor. Tüplü, dökme ve otogaz olarak satılan LPG'ye ilgi giderek artıyor. EPDK verilerine göre otogaza en fazla ilgiyi Ankara gösteriyor. Toplam satışlarda Ankara, sanayi ve ticaret şehri İstanbul'u geçen yıl sonunda geride bıraktı. Trafiğe kaydı yapılan motorlu taşıt sayısı haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 22,4 azalırken, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,3 düşüş gösterdi.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.