OKT Trailer, VAP ödülünü aldı

OKT Trailer, VAP ödülünü aldı

Milli Prodüktivite Merkezi tarafından düzenlenen Verimliliği Arttırma Projesi (VAP) kapsamında yılın İşçi-İşveren Ödülünü almaya hak kazanan kuruluş...

Milli Prodüktivite Merkezi tarafından düzenlenen Verimliliği Arttırma Projesi (VAP) kapsamında yılın İşçi-İşveren Ödülünü almaya hak kazanan kuruluş olan OKT Trailer, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Aydın Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül töreni, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu’nun yaptığı açılış konuşması ile başladı. Milli Prodüktivite Merkezi öncülüğünde Sanayi Odası, Ticaret Odası, gibi birçok kuruluşun destek verdiği proje ile ilgili sunumu Aydın VAP Proje Koordinatörü Dr. Canan Arıkbay gerçekleştirdi. Yapılan sunumun ardından sırasıyla konuşmalarını yapan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa ve Vali Hüseyin Avni Coş’un verdiği mesajların ortak noktası, firmaların kendi imkânları ile geliştirdikleri sistemlerin desteklenerek, yenilikçi anlayışla çalışmalarını sürdüren ve ürünleri uluslararası kulvarda rekabet edebilecek nitelikte olan bu kuruluşların gereken destek verildiği takdirde ülkenin kalkınmışlık yapısına çok büyük katkılar yapacağı yönündeydi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan törene, gönderdiği faks yolu ile katılım sağlayarak böyle bir projeyi başlattığı için Milli Prodüktivite Merkezi ve projeye destek sağlayan tüm kuruluşlar ile proje kapsamında ödülü almaya hak kazanan ‘verimli’ kuruluşları tebrik etti.

OKT Genel Müdürü Hakan Maraş, ödülünü alırken “Günümüz küresel rekabet ortamında, yalnızca ülkemizde değil dünyanın her yerinde endüstri kuruluşları maliyet odaklı olmaktan çıkıp müşteri odaklı bir yapıya bürünmek zorundadır. Hammadde fiyatlarının genellikle tüketicilerin alım güçlerini zorlayacak düzeyde olması, firmaları ürün kalitesinden ödün vermeden maliyetleri düşürecek yeni sistemler geliştirmeye teşvik ediyor. Bunu başarabilen firmalar ancak o zaman rekabetçi kulvarda yerlerini alabiliyor.

OKT Trailer olarak, her zaman sınırlar ötesi bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürdük.  İlk olarak projemizin çıkış noktası, İtalyan ortağımızla geliştirdiğimiz Milenyum model silobasımız oldu.

Silobas, granül olarak tabir edilen,  çok değişik türdeki malzeme yığınlarını taşımak ve yüksek hızda tahliye etmek amaçlı kullanılan araçlardır. Toz çimento, toz kireç, kül, kömür tozu, silisli kum, üre, yem, un, tahıl ürünleri, şeker, deterjan hammaddeleri, bentonit, mermer tozu, seramik hammaddesi ve dökme olarak tüm ürünler SİLOBAS aracılığı ile taşınabilmektedir.

Milenyum silobasların üretiminde kullandığımız hammadde alüminyumdur. Alüminyum silobasımız gerek yurtdışında gerekse yurtiçinde, hafifliği ile her seferinde daha fazla taşıma kapasitesi ve korozyona karşı sağladığı avantajlarla bilinir. Ancak alüminyumun maliyeti tüm alıcılar için uygun olmadığından özellikle yurt içi müşterilerimizi düşünerek, bu ürünün kullanıcılarına olan maliyetini düşürmek üzere bünyemizde AR-GE çalışmalarını başlattık. Yeni ürün fikrimiz bu AR-GE çalışmalarımız esnasında ortaya çıktı. Uzman bir proje ekibi oluşturarak yeni ürün fikri etrafında toplandık. Geliştirilen ürün düşüncesinde, tasarım Milenyum modeldeki ile aynı kalmakla birlikte alüminyum girdinin yanı sıra Karbon Çelik sac kullanılacaktı. Böylelikle yurt içi müşterilerin alüminyumun yüksek maliyeti nedeni ile faydalanamadığı ürün, Karbon Çelik ile sağlanan fiyat avantajı sayesinde müşterilerimize ürünlerini güvenle taşıma olanağı sağladı. Yüksek maliyetler nedeni ile basınçlı kaplar yönetmeliğine uygun olmayan araçlarla taşınan bu ürünler, Karbon Çelik sacın sağladığı maliyet avantajı sayesinde, can ve mal güvenliğini ön planda tutan CE sertifikalı araçlarımızla taşınmaya başladı. Her şeyden önce müşterilerimizin can güvenliğini önemseyen bir ürün tasarladığımız için böyle bir ödülü hak ediyoruz. Proje Ekibimizde, proje üretim sorumlusu Kemal Karala başta olmak üzere, Osman Tepe, İtalya Proje Danışmanı Gennaro Sabette ve proje tasarım geliştirme sorumlusu Eyüp Akkaya ile birlikte çalıştık.

Yoğun çalışmaların ardından kullanıcı açısından maliyet avantajı sağlayan aynı zamanda basınçlı kaplar yönetmeliğine tam uyumlu CE sertifikası ile güvenlik sunan yeni ürünümüz piyasada kısa zamanda oldukça başarılı oldu. Bunun en önemli nedenlerinden biri piyasadaki diğer Karbon Çelik sacdan üretilen araçlara göre önemli bir hafiflik avantajı sunmasıydı. Bir diğer nedeni ise ürünün aerodinamik yapısı ile orijinal tasarımıyla birlikte diğer Karbon Çelik ürünlere göre daha hızlı boşaltım imkânı tanımasıydı. Böylelikle hem yurt içi hem yurt dışı pazarımızın beklentilerini aynı anda büyük ölçüde karşılamış olduk.  Dış pazarımızda yoğun ilgi gören Alüminyum girdili Milenyum model silobasımıza, yurt içindeki müşterilerimize güvenlik ve fiyat avantajı sunan Karbon Çelik girdili silobasımız eşlik etti.

Öncelikle bu projede emeği geçen ekip arkadaşlarım Kemal Karala, Gennaro Sabette, Osman Tepe ve Eyüp Akkaya’ya, beni bu ödüle layık gören Aydın Sanayi Odası yetkilileri ve siz katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum. Bu ödülü bütün ekip arkadaşlarım adına almaktan gurur duyuyorum” şeklinde konuştu. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.