OKA, kruvaziyer turizmine yönelecek

OKA, kruvaziyer turizmine yönelecek

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Dönem Başkanı ve Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Avrupa kruvaziyer pazarının en hızlı büyüyen ülkelerinden birisinin...

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Dönem Başkanı ve Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Avrupa kruvaziyer pazarının en hızlı büyüyen ülkelerinden birisinin de Türkiye olduğunu söyleyerek, bu sektörün liman şehri olan Samsun ve bölge adına önemli olduğunu dile getirdi.

Daşöz, pazardan yararlanmak için kruvaziyer turizmiyle alakalı raporların değerlendirildiğini belirtti.Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) mart ayı yönetim kurulu toplantısında kruvaziyer turizmi konusu masaya yatırıldı. OKA, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz başkanlığında Samsun'da toplandı. Ajansın salonundami toplantının açılışında konuşan OKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Amasya Valisi Halil İbraim Daşöz, gemilerle denizaşırı ülkelere yapılan turistik seyahatler olarak bilinen kruvaziyer turizm konusunda Samsun adına hazırlanmış bir raporun değerlendirileceğini açıkladı.

Avrupa kruvaziyer pazarının en hızlı büyüyen ülkelerinden birisinin de Türkiye olduğunu belirten Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, bu pazarın liman şehri olan Samsun ve bölge adına önemli bir konu olduğunu söyledi. Vali Daşöz, "Bugün ajans yönetim kurulu üyelerimizle önemli konuları değerlendireceğiz. Her şeyden önce mali destek programlarının geldiği durum, bağımsız denetim kuruluşların yapmış olduğu iletim raporları, mali destek programları içerisinde sözleşmesi yapılıp uygulaması safhasında olan KOBİ'lere yönelik programların durumu ve doğrudan faaliyet desteği güdümlü projeler gibi önemli konular var. Turizm altyapısına yönelik olarak, yerel yönetimlere ve kamu kurumlarına yönelik mali destek programında önümüzdeki günlerde eğitim faaliyetleri ve ihale süreçleri başlayacak" dedi.

Vali Daşöz, şunları söyledi: "Arkadaşlarımızın yapmış olduğu çok güzel bir çalışma var, buna biz kruvaziyer turizmi diyoruz. Samsun bir liman şehri, bu açıdan bütün bölgemizi ilgilendiriyor. Bunun dünyadaki, ülkemizdeki durumu ve Samsun'a uygulanabilirliği konusunda hazırlanmış bir raporun değerlendirilmesi yapılacak. Tabi, gündemimizde başka konularımız da var. Yatırım destek ofislerinin çalışmaları ve bazı illerimizi ilgilendiren özel konular var, bunları geniş bir şekilde değerlendirme imkanımız olacak. Ben toplantımızın başarılı olmasını, illerimizin için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Çorum Valisi Nurullah Çakır, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Amasya İl Genel Meclis Başkanı Erol Özarslan, Samsun İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, Amasya TSO Başkanı Muammer Gedik ile Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu katıldı.

 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.