Öğrencilere gemide ders veriliyor

Öğrencilere gemide ders veriliyor

Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Aytaç Altın, 4. sınıf öğrencilerinin ?balıkçı gemileri donanımları?...

Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Aytaç Altın, 4. sınıf öğrencilerinin ?balıkçı gemileri donanımları? dersini 70'er kişilik gruplar halinde, 18 yıllık, İstanbul yapımı 16,5 metre uzunluğundaki ?Bilim 1? adlı araştırma gemisinde gördüğünü söyledi.

Aytaç Altın, teorik eğitimi Yrd. Doç. Dr. Adnan Ayvaz'ın, uygulamalı eğitimi kendisinin verdiğini kaydetti.

Öğrencilere 4 yıl boyunca teorik eğitim verdiklerini ancak bunun yeterli olmadığını belirten Altın, şöyle konuştu:

?Derste, teknede bulunan donanımları anlatıyoruz. Hangi cihazın ne işe yaradığını açıklıyoruz. Öğrenciler burada pratik olarak gerekli şeyleri görüyorlar ve ileriki yaşamlarında karşılarına çıkacak donanımlarla ilgili fikir sahibi oluyorlar. Bu bakımdan bu tür dersler çok önemli. Tekne sayesinde uygulama şansımız oluyor. Liman başkanlığı ve üniversite izin verdiği takdirde deniz dersleri için denize çıkıyoruz. Denizde olta balıkçılığı ve tekne kullanımıyla ilgili bilgi veriyoruz.?

Öğrencilerin kıyı kaptanı olma şansı bulunduğuna değinen Altın, gemileri tanımalarının bu anlamda önemli olduğunu, eğitimleri için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

Aytaç Altın, üniversiteye ait ?Bilim 1? ve ?Deniz Yıldızı? adlı iki araştırma gemisiyle TÜBİTAK projelerini araştırmak üzere denize açıldıklarını sözlerine ekledi.

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.