ODEK Abu Dabi Şeyhi'ni ağırladı

ODEK Abu Dabi Şeyhi'ni ağırladı

Türk denizciliğini dünyaya açma yolunda yoğun çalışmalarına devam eden ODEK (Oruç Reis Denizciler Kulübü), bu misyonu doğrultusunda Abu Dabi'nin 4 kurucu...

Türk denizciliğini dünyaya açma yolunda yoğun çalışmalarına devam eden ODEK (Oruç Reis Denizciler Kulübü), bu misyonu doğrultusunda Abu Dabi'nin 4 kurucu şeyhinden biri olan Şeyh Salim Bin Ham El Musallam'ı ağırladı.

Birleşik Arap Emirliği içerisindeki en gelişmiş emirlik konumundaki Abu Dabi ekonomisinde, enerji ve inşaat alanlarındaki devasa yatırımlara sahip Bin Ham Şirketler Grubu'nun başkanı olarak önemli bir rol oynayan Şeyh El Musallam 28 Haziran akşamı 13 kişilik bir heyetle ODEK'i ziyaret etti.

Kalabalık ODEK heyetinin ev sahibi olduğu görüşme boyunca 'Türkiye'yi tarihsel sebeplerle kardeş olarak gördüklerini' sıklıkla vurgulayan El Musallam; Bin Ham şirketler grubu olarak denizcilik alanında yatırımlarının olmamasını büyük bir eksiklik olarak gördüklerini kaydetti. Türk denizciliğini takdir ettiğini ve sektörün tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyleyen El Musallam, halihazırda uluslararası ortak arayışında olduklarını belirtip “denizcilik yatırımlarımızda Türk kardeşlerimize öncelik vereceğiz” vurgusunu yaptı.

ODEK hakkında ayrıntılı bilgiler alan El Musallam, kulübün çalışmalarından etkilendiğini dile getirdi ve üyeleri 'ilk fırsatta karşılıklı yatırım projelerini detaylı görüşmek' için Abu Dabi'ye davet etti.  Türk denizciliği açısından tarihi bir fırsat  olacak Abu Dabi gezisi ODEK üyelerinden teşkil edilecek bir heyetle yıl sonunda gerçekleştirilecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.