Nuhoğlu, Alman rakiplerine fena yüklendi

Nuhoğlu, Alman rakiplerine fena yüklendi

TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Birisi kiralık depoda faaliyetlere başlamış, ‘fabrika kurduk’ diyor. Diğeri, şasi kaynak atölyesi açmış, ‘Tire’de ikinci fabrikasını kurdu’ deniyor. Halep oradaysa, arşın burada, hizmet dediğin böyle olur”dedi

Tırsan Treyler, Gebze’de 2. Ar-Ge Merkezi’nin temelini attı. Temel atma töreninde konuşan TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu, iki Alman rakibi, Krone ve Schmitz CargoBull’a göndermelerde bulundu. Nuhoğlu, şöyle konuştu:

cetin-nuhoglu3-002.jpg“Epeyce uçuk bir yatırım yapıyoruz. Burada havada, karada, yatırarak, yüklü her türlü treyleri testi yapabileceğiz. Sektörün 40 yıllık lideri olarak bu görev bize düşerdi ve yapmak zorundaydık. Çünkü araçlarımızı test için Almanya’ya, İspanya’ya hatta acıdır Yunanistan’a gönderdik. Onlardan çok daha donanımlı ve güçlü araçlar yapabileceğimizi bu test merkezlerine gönderdiğimizde anladım.

“Niye buraya gelmiyorsunuz?”

Bu yıl Adapazarı’na yaptığımız yatırım 87 milyon liraya ulaştı. Geçen gün bir rakibim burada fabrika açmış. Sektör basını da geniş geniş yayınladı. Kiralık depoda fabrika olur mu? Öbürü de şasi kaynak atölyesi kurmuş, ‘Tire’de ikinci fabrikasını kuruyor’ diye beyanat vermiş. Arşın oradaysa Halep burada. Buraya gelip de, Avrupa’da sattığından çok daha ucuza satarak mı rekabet edeceksin. Yoksa böyle Ar-Ge tesisi açıp, ülkeye gerçekten mi hizmet edeceksin? Bu sektörde en az 40’a yakın Ar-Ge merkezi var. TAYSAD’da en az 10 bin Ar-Ge mühendisi var. Niye buraya gelmiyorsunuz? TIRSAN, 120 patent aldı, bunun 50 tanesi uluslararası patenttir. Bu, bir emektir ve saygıyı hak eder, ben de ekibimi kuvvetle alkışlıyorum.”

Selçuk ONUR  - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum