NEOPLAN Cityliner, ‘Coach of the Year’ seçildi

NEOPLAN Cityliner, ‘Coach of the Year’ seçildi

50’nci yıla özel üretilen NEOPLAN Cityliner Platin, 22 farklı ülkedeki uluslararası ticari araç gazetecisinden oluşan jüri tarafından, ‘Coach of the Year 2022- Yılın Seyahat Otobüsü’ seçildi.

Bugünün yüksek güverteli otobüs segmentinin öncüsü olan NEOPLAN Cityliner N 116, bundan 50 yıl önce piyasaya sunuldu. MAN Truck & Bus, NEOPLAN Cityliner’ın 50’nci yıldönümünü kutlamak için ise, efsanevi rol modelin “Platin” özel serisini üretti. Akılcı tasarım ve yarım asırlık tecrübenin ürünü olan yeni NEOPLAN Cityliner Platin serisi, sektörün prestijli ödülü ‘Coach of the Year 2022-Yılın Seyahat Otobüsü’ ödülünü kazandı. Ödül, Münih’te jüri başkanı Tom Terjesen tarafından MAN Truck & Bus CEO’su Andreas Tostmann’a ve MAN Truck & Bus Otobüs İş Birimi Başkanı Rudi Kuchta’ya takdim edildi.

bus-eot-neocityliner-coty-2022-04-1.jpgJüride yer alan 22 Avrupalı ticari araç gazetecisi, özellikle otobüsün ekonomik sürücü operasyonu özelliklerini artıran genel konsepti, ayırt edici tasarımının yanı sıra sürücü ve yolcular için sağladığı yüksek konfordan ve inovatif güvenlik sistemlerinden çok etkilendiği belirtildi. 30 yıldan beri verilen ‘Coach of the Year’ ödülü, otobüs pazarının en önemli uluslararası ödülü olarak kabul ediliyor.

Ödülle ilgili konuşan MAN Truck & Bus CEO’su Andreas Tostmann, “NEOPLAN Cityliner’ımızın özellikle de yıldönümünde uzmanlardan oluşan jürinin desteğini almasından dolayı çok müte-şekkiriz ve gururluyuz. Bu prestijli ödül, azimle kendilerini işlerine adayan ve olağanüstü işler ortaya koyan tüm MAN ekibinin harika bir şekilde takdir edilmesi demektir.

MAN Lion's Coach’un aldığı 'Coach of the Year 2020', yeni MAN Kamyon neslinin aldığı 'Truck of the Year 2021' ödüllerinden sonra bu yeni ödül, firmamızın üç yıl peş peşe kazandığı üçüncü ödül oldu. Bu, fantastik ve inovatif ürün portföyümüze gösterilen inancın ifadesidir ve NewMAN stratejimizi benimserken çok iyi bir yerde olduğumuzu açık ve seçik göstermektedir” dedi.

neoplan-cityliner.jpgTüm paket tam kararında: NEOPLAN Cityliner tüm kutularda onay işareti aldı

Eylül başlarında uzmanlardan oluşan jüri, Avrupa’dan dört otobüs üreticisini Slovenya’nın Bled kentinde ‘Coach Euro Testi’ne katılmaya davet etmişti. Burada yapılan sayısız test sürüşü ve uzun teknik tartışmalarla dolu yoğun bir test haftasından sonra jüri, NEOPLAN Cityliner’ın ‘Coach of the Year 2022-Yılın Seyahat Otobüsü’ olarak ödüllendirilmesine karar verdi. Uluslararası jüri, özellikle maliyet etkinliği, konfor, tasarım ve güvenliğin genel olarak çok iyi dengelenmiş olmasından etkilendi. Jüri Başkanı Tom Terjesen, “NEOPLAN Cityliner’ın “Platin” serisi, bizi ekonomik ama güçlü ve dinamik sürücü operasyonu özellikleriyle etkiledi” diye konuştu.

Jüri üyeleri değerlendirmelerinde; sürücü ve yolcuların yararlandığı en üst kalite sürücü kabini ile inovatif güvenlik ve yardım sistemlerinden de övgüyle bahsetti. Jüri ayrıca otobüsteki aktif, elekt-ronik olarak ayarlanabilir sönümleme sistemi MAN Comfort Drive Suspension (CDS), dünyanın otobüsler için ayna yerine kullanılan ilk sistemi olan MAN OptiView ile aktif uyarı ve yaya tanıma özelliğiyle dönüş yardımcısı gibi sistemlerden çok etkilendi.

MAN Truck & Bus Otobüs İş Birimi Başkanı Rudi Kuchta da şöyle konuştu:

“Ödül, NEOPLAN Cityliner’ın son 50 yıldır endüstriyi başka hiç kimsenin yapamadığı gibi şekil-lendirdikten sonra her otobüs operatörü için bugün hala doğru seçim olduğunu göstermektedir. 2020’de MAN Lion's Coach ve şimdi de NEOPLAN Cityliner ile kazandığımız iki ‘Coach of the Year’ ödülü, otobüs endüstrisindeki ustalığımızı göstermektedir. Müşterilerimize, özellikle de şimdi pandemi nedeniyle zorlaşan pazarda son derece önemli operasyonel ihtiyaçları için MAN ve NEOPLAN markalarıyla ideal çözümler sağlıyoruz. Bu konforlu, inovatif ve çok ödüllü otobüsler, aynı zamanda yolcuların, otobüs yolculuğundan yeniden heyecan duymalarını sağlayacak en iyi koşulları sunuyorlar.”

Yeni özel “Platin” modeli: son 50 yılın en güvenli ve en lüks otobüsleri

NEOPLAN Cityliner, ilk kez Monaco’da 1971’deki efsanevi Omnibus Haftası’nda gösterildi. 1995’te lansmanı yapılan ve firmanın 60’ıncı yıldönümü için 60 araç ile sınırlı üretilen efsanevi “Platin” serinin yıldönümü modelleri, büyük ilgi çekti. 2006’daki en son neslin lansmanı da gözlerden kaçmayan “keskin” çizgileriyle tasarım ikonu NEOPLAN Starliner’ın temelinde yapıldı. Üç farklı uzunluktaki Cityliner, sunduğu eşsiz kalitesiyle, tüm Avrupa’da popüler bir otobüs olarak yer edindi. NEOPLAN’ın MAN ile 20 yıllık bağlılığı süresince Stuttgart, Pilsting, Plauen ve şimdi Ankara’daki üretim tesislerinde yaklaşık 3.000 adet otobüs üretildi. Son 50 yılda üretilen toplam NEOPLAN Cityliner sayısı ise, yaklaşık 8.500 adet civarındadır.

Bu başarılı modelin 50’inci yıldönümünü kutlamak için üretilen NEOPLAN Cityliner’ın özel serisi ise, ismini rol modeli olan 1995 “Platin” serisinden alıyor. İlk bakışta, otobüsün göze çarpmayan platin boyalı yanlarının, önü ve arkasının yanı sıra orijinal “Platin” logoları ve diğer krom renkli unsurları, efsanevi öncüsünü hatırlatıyor. Alışılmışın dışındaki dönüşüyle Cityliner’ı adeta “oto-büsler arasında bir yarış aracı” olarak belirleyen dinamik yeni jantlar da çarpıcı bir etki yaratıyor.

Jüri başkanı Tom Terjesen, “Tasarım, NEOPLAN Cityliner’ın bütünüyle ‘Coach of the Year’ ödü-lünü hak ettiğini bize gösteren birçok noktadan biri oldu” dedi.

‘Coach of the Year’ ödüllünü kazanan NEOPLAN Cityliner’ın, içi de oldukça etkileyici detaylara sahip. Ferah iç mekân, opsiyonel başlıklarıyla Exclusivo serisi yeni koltuklar ve akıllı telefonlar için USB ya da kablosuz şarj işlevi gibi özellikler yolcuların konforlu ve rahat bir yolculuk yapmalarını sağlıyor. NEOPLAN Cityliner’da konfor ve görüntünün yanı sıra güvenlik de hayati rol oynuyor. Sayısız inovatif yardımcı sistemler, yolcuların, sürücülerin ve yolu kullanan diğer kişilerin mümkün olduğunca güvende kalmalarını sağlıyor. Ayrıca bir dizi Covid-19 koruma önlemi de bu güvenliğe katkıda bulunuyor. Otobüsün MAN Orijinal anti-virüs hava filtre sistemi bu önlemlere dair örneklerden sadece bir tanesi. Bu sistem, içerideki partikül konsantrasyonunu önemli ölçüde azaltarak, virüsün yayılmasını aktif şekilde önlüyor.

Jüri kullanışlılığa özel önem verdi

Uluslararası uzmanlardan oluşan jüri, 1989’dan beri her yıl çeşitli otobüs tiplerine ‘Bus of the Year’ ve ‘Coach of the Year’ ödülleri veriyor. Avrupalı ticari araç gazetecilerinden oluşan jürinin ana odak noktasını ise, üreticilerin karşılaştırmalı testlere soktuğu araçların kullanışlılığı ve kavramsal tasarımı oluşturuyor. NEOPLAN Cityliner’ın kazandığı bu ödül, aynı zamanda MAN Truck & Bus’ın otobüs markaları MAN ve NEOPLAN ile 11’inci kez bu ödülü gururla kaldırması anlamına geliyor. MAN ve NEOPLAN otobüsleri bu ödülü, altı kez ‘Coach of the Year’ (2022, 2020, 2006, 2004, 2000, 1994) ve beş kez de ‘Bus of the Year’ (2015, 2005, 1999, 1995, 1990) olarak aldılar.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.