Nakliye taşıtlarına renkli plaka geliyor

Nakliye taşıtlarına renkli plaka geliyor

Turizmde korsan taşımacılığa son vermek için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı düğmeye bastı. Yetki belgesi zorunlu olacak. Nakliye taşıtlarına ise renkli plaka geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, turizm bölgelerinde turizm yetki belgesi bulunmadan taşımacılık yapan araçların faaliyetlerine son vermek için harekete geçti. Hem haksız kazanç sağlayan hem de yükümlülüklere uymayan bu araçlar başta havalimanları olmak üzere sıkı denetime alınarak, piyasadan çekilecek. Öte yandan bakanlığın şehir içi yük taşıması yapan kamyonetlere de sıralı ve renkli plaka verilmesi yönünde çalışma başlatma kararı aldığı öğrenildi.

ZİYARETTE ELE ALINDI
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın geçtiğimiz gün Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın'ı kabulünde Karayolu Taşıma Yönetmelik'i taslağına ilişkin önemli değerlendirmelerin gündeme geldiği öğrenildi.

TAŞIMACILIK SİL BAŞTAN
Karayollarını disipline etmeyi planlayan yönetmelik kapsamında yapılması öngörülen çalışmalar içerisine özellikle turizm bölgelerinde havalimanları ve turistik merkezlerde korsan şekilde taşımacılık yapan firmaları da piyasadan silecek düzenlemeler yapılmasının gündeme geldiği öğrenildi. Buna göre hem güvenlik riski oluşturan hem de yükümlülüklerini yerine getirmeyen firmaların piyasadan silinmesi için turizm yetki belgesi olmayan firmalara cezai yaptırımların artırılması için çalışmaların yapılması kararlaştırıldı. Bakanlık bu şekilde bölgedeki korsan taşımacılığı sona erdirmeyi hedefliyor.

BABADAN ÇOCUĞA MİRAS
Ayrıca taşımacılık için kullanılan K1 ve K2 yetki belgelerinin miras yoluyla çocuklara intikal edebilmesine yönelik de çalışmaların başlatıldığı öğrenildi. Mevcut düzenlemede belgeler mirasçılara intikal ettirilmezken, bu belgelerin miras kapsamında hak sahiplerine bırakılmasına yönelik çalışma yapılması talep edildi

NAKLİYEYE RENKLİ PLAKA
Öte yandan yine güvenlik tedbirleri ön planda tutularak özellikle şehir içi taşımacılık yapan nakliye araçlarına renkli ve sıralı plaka verilmesine yönelik de bir çalışma için hazırlıkların başladığı öğrenildi. Bu şekilde nakliye işi yapan araçlar hem daha sistematik şekilde kontrol edilecek, hem de güvenlik riskleri en aza indirilecek.

YANLIŞLIKLAR DÜZELECEK
Ayrıca TŞOF, K1, K2 belgelerinin kendilerince verilmesini de bakanlıktan talep etti. Öte yandan TŞOF Başkanı Apaydın'ın Bakan Arslan'dan otoyol ve köprü geçişlerinde sistem kaynaklı yanlış okumaların neden olduğu mağduriyetlerin giderilmesini ve bu sistemlerin gözden geçirilmesini talep ettiği de belirtildi.

Barış ŞİMŞEK - SABAH

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum