MyVision PC TV yola çıktı

MyVision PC TV yola çıktı

2005 yılında ulaştırma sektöründe mobil çözümler sunarak çalışmalarına başlayan Çağsat Bilişim, 2006 yılında mobil uydu anteni distribütörlüğü...

2005 yılında ulaştırma sektöründe mobil çözümler sunarak çalışmalarına başlayan Çağsat Bilişim, 2006 yılında mobil uydu anteni distribütörlüğü ve mobil internet cihazları satışı hemen arkasından da otobüslerde koltuk arkası ekran uygulamasını başlatan ilk firma oldu. Kısa zamanda yollarda üç binin üzerinde otobüste ürünü bulunan firma haline gelen Çağsat Bilişim, kesintisiz servis hizmetini ve sınırsız müşteri memnuniyetini en üstte tutacak şekilde kadrosunu güçlendirerek sürdürdü.

Firma hakkında bilgiler veren Çağsat Bilişim Genel Müdürü Fuat Çağlar, 2011 yılı başında dünyada ilk kez yapılan bir uygulama ile internet keyfini koltuk arkası ekranlara taşıdıklarını ifade ederek, “Otobüslerde kullanıma sunduğumuz RF broadcast,MOD (media on demand) ve MID (media ınternet device) ürünlerini Taiwan, Çin ve Hong Kong’da bulunan dünyaca ünlü markalar için üretim yapan tesislerde hazırlatıyoruz. Ürünlerin tüm tasarımlarını en ince ayrıntısına kadar düşünerek Türk mühendis ve yazılımcılarına yaptırıyoruz. Piyasaya sunduğumuz tüm ürünlerimiz dünya standartlarına uygun, denetim altında gerekli sertifikalara sahip tesislerde üretiliyor. Üretim sonrasında yapılan testler ve EMC (elektromanyetik uyumluluk), e-mark, CE sertifikaları ile MyVision PC TV, sektörde rakipsiz bir konumda bulunduğunu ispat ediyor. Bu sayede ürünümüz mobil araçlarda güvenle kullanılıyor ve otobüs üreticileri tarafından da güvenle tercih ediliyor” dedi.

‘TEK EKRANDA ONLARCA UYGULAMAYI KEŞFEDİN’

Her koltuğun dokunmatik ekranında, yüzlerce yerli yabancı TV kanalı, film, müzik ve onlarca Android tabanlı, İpad uyumlu oyun ve uygulama olduğunu kaydeden Çağlar, “Sınırsız internet ile web, msn, facebook, online alışveriş, rezervasyon, bilet satışı, haber siteleri, borsa ve döviz bilgileri, bankacılık işlemlerini parmaklarınızın ucuna getiriyoruz. İnternette sınırsız gezinme, tüm maillere direkt erişim, sosyal paylaşım ağlarına tam erişim, anlık mesajlaşma ve sohbet programları, İnteraktif hizmetler, internet, navigasyon, haber sitelerinden anlık haberleri takibi, finans sitelerinden borsa, döviz, piyasa bilgileri, hava ve yol durumu gibi anlık bilgileri ve daha birçok özelliği yolcuların beğenisine sunuyoruz” diyerek konuşmasına devam etti.

‘HIZLI VE GÜVENLİ İNTERNET SUNUYORUZ’

Kullandıkları sistemin Cash belleği sayesinde yoğun kullanılan sitelerin sabit bilgilerini hafızasında tutarak hızlı internet erişimi ve düşük data tüketimi ile yolcuların internet kullanımında herhangi bir sorun yaşamadan istedikleri internet sitesine hızlı ve güvenli bir şekilde bağlandıklarını belirten Çağlar, “Yapılan testlerde bir ay boyunca yolcu kullanımına sunulan sistem sadece 6 GB data tüketimi ile sorunsuz internet erişimi sağladı. Aylık 89 TL sabit ücret ile sınırsız internet sistemde mevcut dutuma getirildi. Sistemde arttırılabilir olmak üzere, kategorilere ayrılmış 50 adet film, 3.000 adet mp3, 6 adet oyun, 10 adet uydu TV kanalı mevcut. Ayrıca web TV üzerinden yüzlerce yerli ve yabancı TV kanalı da izlenebiliyor” diyerek sözlerini sürdürdü.

SÜRPRİZ İNTERNET FATURASI YOK

MyVision PC TV’yi otobüslere takmak ile işlerinin bitmediğini kaydeden Çağlar, tüm otobüs yolcularının aynı anda internet hizmetini kullanması durumunda internet hızında hiçbir bir sorunun yaşanmayacağını söyledi. Bu hizmetin otobüsçüye herhangi bir fatura yükü getirmeyeceğini belirten Çağlar ayrıca film telifleri, bandrol gibi konularda da otobüsçülerin başının ağrımayacağını sözlerine ekledi. “Bir hizmeti sunarken tam sunmak ve arkasını düşünmek önemli” diyen Çağlar sözlerini şöyle sürdürdü: “Aslında yaptığımız iş bir mucize değil. Sadece arkasında bulunan beyin gücü önemli. Öncelikle Turkcell ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde tüm otobüslerimize aylık 89 liraya sınırsız ve limitsiz internet sağlıyoruz. Kesinlikle otobüsçü bu noktada sürprizle karşılaşmayacak. Turkcell’in 43,2 Mbps internet erişimi ile şu anda mevcut internet hızımızı 20 katına kadar arttırdık. Bu sayede sistemimizde uydu anteni kullanmadan TV yayınlarını izletebilme imkanını müşterilerimize sunuyoruz. Ayrıca sistemde bulunan hafıza özellikleri ile yolda internet kopsa bile yolcu bunu hissetmeyecek. Gerçekten üstün özellikleriyle dikkat çeken bu sistem, şu anda üç binin üzerinde otobüste hiçbir sorun ve sıkıntı yaşatmadan çalışmaya devam ediyor. Bu sistem yaklaşık 20 aylık bir çalışmanın ürünü ve bugüne kadar tüm testlerden sorunsuz olarak geçti.”

HER PC TV BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ

‘MyVision PC TV, temel olarak herkesin bildiği Google tarafından geliştirilen Android işletim sistemi üzerinde çalışan, yazılım mühendislerimizin hazırladığı uygulamalar ve Linux serverlar yardımı ile çalışıyor’ diyen Çağlar, “Sistem Android ve Linux tabanlı olması sebebiyle veri güvenliği ve virüslere karşı üst düzey koruma sağlıyor. Donanım tarafında ise Samsung Cortex A8 1Ghz işlemcisi, 800x480 çözünürlükte 300 nits parlaklığa sahip dokunmatik 7 inç ekranı ile net bir görüntü elde etmenizi sağlıyor. Bu sistemde server ya da ana ünitede bir problem olsa bile ekranlar çalışmaya devam eder. Yani her koltuktaki ekran merkezden bağımsız olarak çalışabilme özelliğine sahiptir” diyerek sözlerini tamamladı.




Hacı Yusuf ÖZER / LOJİSTİK EKİPMANLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.