Musul Barajı peşmergenin kontrolünde

Musul Barajı peşmergenin kontrolünde

Musul Barajı peşmergenin kontrolündepe%C5%9Fmerge %C4%B1rak 239832893

Musul Barajı’nın çevresine konuşlandırılan peşmerge güçleri, muhtemel bir Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı grupların saldırısına karşı 24 saat tetikte bekliyor.

Bölgedeki peşmergelerin komutanı Yusuf Muhammet, Musul’a 50 kilometre uzakta bulunan barajın hiçbir zaman IŞİD’in eline geçmediğini belirtti.

Muhammet, içme suyu ve elektrik enerjisi elde edilen barajın, Musul ve Duhok halkı için hayati bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Baraj kapaklarının açılması durumunda Musul ve çevredeki onlarca köyün sular altında kalabileceğine dikkati çeken Muhammet, “Bu yüzden bize büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu barajı, IŞİD’den korumak için 24 saat buradayız. Muhtemel saldırılara karşı takviye güçler ve ağır silahlar istedik. Irak ordusunun da havadan destek vermesini bekliyoruz. Zira bu baraj, tüm bölge için çok önemli” dedi.

Bazı yabancı haber ajanslar, Musul Barajı’nın, IŞİD’in eline geçtiğini öne sürmüştü. Duhok’un güneyinde ve Musul ilinin kuzeyinde yer alan Irak’ın en büyük, Ortadoğu’nun dördüncü büyük barajı olduğu belirtilen Musul Barajı, hali hazırda peşmerge kontrol etmeye devam ediyor.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak’ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.

Devamı için tıklayınız.

Musul Barajı peşmergenin kontrolünde

: Musul Barajı peşmergenin kontrolünde

Source: Musul Barajı peşmergenin kontrolünde

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.