Muammer Pırlanta, yerli dingilini treylercilere tanıttı

Muammer Pırlanta, yerli dingilini treylercilere tanıttı

Muammer Pırlanta Dingil’in fabrikasını ziyaret edenTREDER üyeleri, firmanın yeni ürünü RELAX hakkında ayrıntılı bilgi alırken, fabrikadaki üretim süreçlerini yerinde görme şansı yakaladı.

Treyler sektörünün önemli tedarikçilerinden Muammer Pırlanta Dingil, Konya’daki iki fabrikasında dingil üretimi ve ihracatı gerçekleştiriyor. Yıllık 25 bin adetlik dingil üretimi yaptıklarını belirten Muammer Pırlanta Dingil Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Pırlanta, bugüne kadar kendi kaynaklarıyla yatırım yaptıklarının altını çizerek “Üretimi arttırmanın yollarını arıyoruz. Çünkü dingilin bütün kompanentlerini bünyemizde gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla bütün bölümlerin kapasitelerini arttırmamız gerekiyor. Bu yüzden milim milim büyüyoruz” şeklinde konuştu.

100 bin adetlik üretim yatırımı

Yeni bir yatırım planlarının olduğundan bahseden Pırlanta, yeni tam otomatik döküm hattı ile üretim kapasitesini dörde katlayacaklarını söyledi. 67 bin metrekarelik alanda üretime geçeceklerini belirten Pırlanta, tek vardiyada 100 bin adetlik bir üretim yapabileceklerini vurguladı.

Muammer Pırlanta Dingil’in yeni ürünü RELAX hakkında bilgi veren Muammer Pırlanta Dingil Genel Müdürü Mehmet Tapur, 9, 12, 14, 16, 50 ton taşıma kapasiteli dingil gamına sahip olduklarını yeni ürün ismi olan RELAX’ın yurtiçindeki müşterilerinin Avrupa pazarı için üretilen araçlarda kullanıldığını söyledi.  “Ayrıca Avrupa ve Rusya pazarındaki treyler imalatçılarının ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Yeni ürün dövme, döküm ve montaj hattı   teknolojisi sayesinde daha da sağlamlaştı.” diyen Tapur,  dümenlenebilir modelinin de  olduğu bilgisini vererek, rakiplerine göre daha kaliteli ve çok daha ekonomik olduklarının altını çizdi.

Dingil montajı değil, dingilin kendisini üretiyoruz

Türkiye’de A’den Z’ye dingili üretebilen tek marka olduğunun altını çizen Tapur, yeni yatırımla birlikte üretim güçlerini çok daha ileri noktaya taşıyacaklarını söyledi. “Biz dingil montajı değil, dingilin imalatını gerçekleştiriyoruz.” diyen Tapur, Türkiye’nin treyler üretim gücüne önemli bir destek sağladıklarını söyledi.

Tedarikçilerin desteğine ihtiyacımız var

TREDER Yönetim Kurulu Başkanın Yalçın Şentürk, yerli üreticilerle hareket etmenin her zaman daha iyi olduğunun altını çizdi. Yerli firmaların çok önemli seviyelere ulaştığını belirten Şentürk, “Buralara ulaşmak önemli ama daha önemlisi daha da ileriye gitmek. Muammer Pırlanta Dingil, daha ileriye gitmenin yollarını arıyor. Üretim güçlerini katlıyorlar, yeni ürünler ortaya koyuyorlar. Bu yolda onlara başarı diliyorum” şeklinde konuştu.

treder-mdp-ziyareti-(1).jpg

TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, katkılarından dolayı Muammer Pırlanta Dingil Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Pırlanta’ya plaket verdi.

treder-mdp-ziyareti-(5).jpgtreder-mdp-ziyareti-(4).jpgtreder-mdp-ziyareti-(3).jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.