MSC filosunun en büyük gemisi Asyaport’ta

MSC filosunun en büyük gemisi Asyaport’ta

MSC Turkey Resmi İlişkiler Koordinatörü Kapt. Savaş Ercan (solda) ve MSC Turkey CEO'su Hasan Piroğlu temsil ettikleri dünya devinin filosundaki en büyük...

MSC filosunun en büyük gemisi Asyaport’ta

MSC Turkey Resmi İlişkiler Koordinatörü Kapt. Savaş Ercan (solda) ve MSC Turkey CEO'su Hasan Piroğlu temsil ettikleri dünya devinin filosundaki en büyük gemi olan MSC LONDON'un, Türkiye'nin en büyük konteyner limanı ASYAPORT'u selamlamasını balkondan izledi.

Dünyanın en büyük ikinci konteyner şirketi MSC’nin, sahip olduğu en büyük konteyner gemisi MSC LONDON, 2015 yılında hizmete girmesi hedeflenen ASYAPORT Limanı’nı selamladı.

15 BİN TIR’IN TAŞIDIĞINI BİR SEFERDE GÖTÜRÜYOR

Akdeniz ile Uzakdoğu arasında sefer yapacak MSC’nin son jenerasyon gemisi MSC LONDON, 399 metre boyuyla Eyfel Kulesi’nden daha uzun, 4 futbol sahası büyüklüğünde, 189 bin ton ağırlığıyla 170 bin otomobile eşdeğer bir kiloya ulaşıyor. 15 bin TIR’ın taşıyabileceği kadar bir yük kapasitesi var. Ambar içinde 10 kat, güvertede ise 9 kat konteyner yüklenebiliyor.

Tam kapasite konteyner yüklendiğinde 40 metre yüksekliğiyle 14 katlı bir binanın boyunu aşıyor. Günlük yakıt sarfiyatı 230 ton olan geminin üzerinde, ana makine, yardımcı ve acil durum jeneratörleri dahil toplam 81.280 kw’lık güç var. Yanaştığı il olan Tekirdağ’ın ise kullandığı güç yaklaşık 100 bin kw. Bu da orta boy bir şehrin kullandığı gücü harcadığı anlamına geliyor.

MSC filosunun en büyük gemisi Asyaport’taÇEVRECİ VE YEŞİL LİMAN ASYAPORT

Asyaport limanının inşaat çalışmalarına ise 2010 ekim ayında başlandı. Toplam 450 milyon dolar yatırım yapılan limanda operasyonun 2015 yılının ilk çeyreğinde başlaması hedefleniyor. Liman tamanlandığında 1200 kişiye istihdam sağlanacak. Çevreye duyarlı olarak tasarlanan Asyaport’ta kullanılan bütün vinçler elektrikle, liman içinde kullanılacak bütün kamyonlar ve acil durum jeneratörleri doğal gazla çalışacak. İç-dış aydınlatmalarda led teknolojisi ile üretilen ampüller kullanılacak. Tesisin doğal gaz tüketimi yılda 8 milyon m3 olarak hesaplanıyor. Bu da yaklaşık 4 bin konutun doğal gaz tüketimine denk geliyor.

MSC filosunun en büyük gemisi Asyaport’taBinaların çatılarına, elektrik enerjisi ve sıcak su üretmek üzere yerleştirilen paneller sayesinde yılda 500 bin kwh enerji güneşten elde edilecek.

MSC filosunun en büyük gemisi Asyaport’taGeminin limanda bekleyen protokol ve gazetecileri selamlamasının ardından yapılan konuşmalarda ilk sözü alan Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ASYAPORT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer ve Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut’u kastederek, “ Bugün liseden beri arkadaşlarım olan kişilerle bir kez daha gurur duydum. Bugün limana gelen gemiyle zihnimde 5 yıl sonrasını canlandırdım. Bundan böyle Tekirdağ, Asyaport’tan önce ve Asyaport’tan sonra diye anılacaktır” diye konuştu.

MSC filosunun en büyük gemisi Asyaport’taAk Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaettin Akbulut ise, şu tespitleri dile getirdi: “Asyaport’un ardından birçok yeni yerleşim yeri oluşacak. Bir uydukent yaratmalıyız. Bu bölge, yeni Tekirdağ’a ivme kazandıracak. Şimdiden planlarımızı yapmalıyız. Bu limanı yaratan ve bir şantiye şefi gibi çalışan Ahmet Soyuer ile gurur duyuyorum.”

MSC filosunun en büyük gemisi Asyaport’taSon konuşmayı yapan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da, MSC LONDON, direkt olarak MARPORT limanına gidecekti. Ancak, yaptığımız görüşmelerde, geminin bir süre sonra faaliyete geçecek Asyaport limanını da selamlamasını teklif ettik, bizi kırmadılar. Limanın tamamlanmasının ardından yapılacak en büyük çalışma ise, onu D 100 karayoluna bağlamak olacaktır. Bu da tamamlandığında limandan tam verim alınır” ifadelerini kullandı.

MSC filosunun en büyük gemisi Asyaport’ta

ASYAPORT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, gazetecilerin ilgi odağıydı. 

MSC filosunun en büyük gemisi Asyaport’ta

MSC filosunun en büyük gemisi Asyaport’ta

MSC filosunun en büyük gemisi Asyaport’ta

TEKİRDAĞ / LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.