Motorin ve benzine dev indirim; ama sevinmeyin yarın da zam var

Motorin ve benzine dev indirim; ama sevinmeyin yarın da zam var

1 Mart 2022 itibariyle benzin ve motorin için indirim bekleniyor. Sektör temsilcileri motorine 96 kuruş, benzine ise 81 kuruş indirim bekliyor. Yetkililer, 2 Mart'ta ise motorin ve benzine yeniden 50-60 kuruş zam yapılacağını söyledi.

26 Şubat 2022 cuma günü benzin ve motorine gelen büyük zammın yarısı geri alınıyor. Sektör kaynakları 1 Mart 2022 salı günü itibariyle motorine 96 kuruş, benzine ise 81 kuruş indirim gelmesinin beklendiğini açıkladı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası tarafından benzine indirim geleceğine dair açıklama henüz yapılmadı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş ise indirimi beklentisini doğrularken oran hakkında net bir rakam telaffuz edemeyeceklerini belirtti.

'Bugün indirim yarın yeniden zam'
Ekonomist Oğuz Demir ise bu gün motorine 96 kuruş, benzine ise 81 kuruş indirim beklendiğini ifade etti. Demir yarın ise yeniden 40 ile 60 kuruş arası yeni bir zam gelme olasılığının olduğunu belirtti. Demir akaryakıt fiyatlarında yaşanan 'zam indirim gel giti'nin küresel piyasalardaki dolar ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmaya bağlı olduğunu belirtti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.