Moskova'da otomatik ceza dönemi

Moskova'da otomatik ceza dönemi

Hız limitini aşan, kırmızı da geçen, düz çizgi ihlali yapan ya da otobüs yolundan giden araçlar artık merkezi sistemden cezalandırılacak. Mail ya da...

Hız limitini aşan, kırmızı da geçen, düz çizgi ihlali yapan ya da otobüs yolundan giden araçlar artık merkezi sistemden cezalandırılacak. Mail ya da posta ile bildirilen cezaların bir ay içinde ödenmesi gerekiyor. Trafik ihlalleri ile ilgili cezalar 5 bin rubleyi (160 dolar) bulabiliyor.

Kameraların büyük çoğunluğu otobüs ve tramvay durakları çevresinde, kırmızı ışıklarda ve hız kontrolü için Üçüncü Halka'da yerleştirildi. Sürücüler kameraların sağlıklı bir şekilde çalışmasını umuyor.

LADA'YA 200 KİLOMETRE HIZI AŞTIN CEZASI

Temmuz ayındaki denemelerde şehir içinde bir Lada'nın 211 kilometre hıza ulaştığını kaydederek ceza kesmişti. Bir kısım vatandaşlar ise hız cezası ödemeyi trafikte sıkışıp kalmaya tercih edebileceklerini ifade ediyor.

Diğer taraftan şehir trafiğini daha akışkan hale getirmek için akıllı ışıklar da devreye girecek. 30 ayrı noktada başlayan uygulamaya göre araç yoğunluğuna göre ışıklar kendi düzenlerini otomatik olarak ayarlayabilecek. Başarı sağlanırsa tüm şehirde eski lambaların yerine akıllı trafik ışıkları gelecek.

Cumartesi günü aktif hale gelecek 55 kamera yıl sonuna kadar 150'ye ulaşacak. 2014 sonu hedef ise 800 kamera. Özellikle yeni açılmaya başlanan otobüs özel yollarını ihlal eden araçlara kesilen cezalar 1 Temmuz 2012'den itibaren 3 bin rubleye çıkarılıyor.

Test süresinde bir kameranın günlük ortalama 500'ün üzerinde trafik ihlali tespit ettiği kaydedildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.