MIP’e “borcunu öde” çağrısı

MIP’e “borcunu öde” çağrısı

UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener ve UND Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Arslan, Mersin Limanı’ndaki göçmen kaçakçılığı olayları ile ilgili TIR şoförlerini...

UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener ve UND Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Arslan, Mersin Limanı’ndaki göçmen kaçakçılığı olayları ile ilgili TIR şoförlerini suçlayan liman işleticisi şirket olan MIP’e, “Yaptığınız bu açıklamayı düzeltmek boynunuzun borcu” çağrısı yaptı.

İspanyol PSA ve yerli Afken Grubu ortaklığına ait Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) ile nakliyeciler arasındaki ‘göçmen kaçakçılığı’ tartışması sürüyor. Geçtiğimiz günlerde MIP’in, tüm güvenlik önlemlerine rağmen bazı TIR şoförlerinin para karşılığı liman içerisine kaçak göçmen sokmaya çalıştığına dair açıklamaları büyük yankı uyandırmıştı. Bu açıklamanın ardından MIP’e sert bir yanıt vererek, şirketin kendi suçunu bastırmak için topu şoförlere attığını savunan Uluslar arası Nakliyeciler Derneği (UND) konunun peşini bırakmıyor.

“BU AÇIKLAMAYI DÜZELTMEK BOYNUNUZUN BORCU”

UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener ve UND’nin Mersin’den Yönetim Kurulu Üyeliğini yapan Ercan Arslan, Mersin Limanı’ndaki göçmen kaçakçılığı olayları ile ilgili TIR şoförlerini suçlayan MIP’e; “Yaptığınız bu açıklamayı düzeltmek boynunuzun borcu” çağrısı yaptılar.

Fatih Şener, MIP yönetimine bu açıklamalarını düzeltmeleri için çağrı yaptıklarını ancak hala bir netice alamadıklarını söyleyerek, “Biz nakliyeciler olarak onların müşterileriyiz. Güvenlik tedbiri almaları gerekirken yaşanan sorunları sadece bize mal etmeleri ve bizi günah keçisi ilan etmeleri kabul edilebilir değil. MIP yetkililerine sadece sürücüler suçlanarak bu sorunun çözülemeyeceğini, tedbir almaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

“TEŞHİS YANLIŞ OLUNCA, TEDAVİ DE YANLIŞ OLUR”

Unutmayalım ki; teşhis yanlış olunca, tedavi de yanlış olur. MIP’te işte tam olarak bu hataya düşmektedir. Bugün liman ile ilgili yaşanan göçmen kaçakçılığı olaylarında açık denizde demirleyen gemilere ulaşmaya çalışan insanlarla ilgili olaylar her geçen gün daha çok basında yer almaktadır. Yani görüldüğü gibi sorun şoförlerde değildir.  Evet TIR’ın altında veya bir şekilde içiresine saklanarak limana giren insanlar olabiliyor ancak burada da tedbir ve denetimlerini arttırması gereken MIP’ın, topu sürücülere atması anlaşılabilir değildir. MIP yönetiminin konuyla ilgili nakliye sektörüne bir açıklama borcu vardır” diye konuştu.

Hediye EROĞLU-Mersin/LOJİPORT

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.