“Mevzuat sorunları, bireysel talepler nedeniyle yaşanıyor”

“Mevzuat sorunları, bireysel talepler nedeniyle yaşanıyor”

Mevzuat ve bürokrasinin sıkça gündeme getirildiği DTO toplantısında Altan Köseoğlu, soruna damardan giren bir özeleştiride bulunarak, “Yönetmelik ya...

Mevzuat ve bürokrasinin sıkça gündeme getirildiği DTO toplantısında Altan Köseoğlu, soruna damardan giren bir özeleştiride bulunarak, “Yönetmelik ya da genelge hazırlanırken, şirket ya da grupsal menfaat yaratılması için de çalışanlar bulunuyor. Bunları ayıkladığımız zaman problemimiz kalmaz” dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nda tüm konuşmalar bürokrasi kaynaklı sıkıntılardı. Ancak, fitili ateşleyen Altaş Yönetim Kurulu Başkanı ve DTO Mevzuat Komisyonu Başkanı Altan Köseoğlu oldu. “Mevzuat denilen kelimeyi kullanırken daha saygılı olmak lazım, onun adı Mevzuat Hazretleri’dir” diyen Köseoğlu, “34 yıl devlette en üst kademelerde çalıştım. 19.5 yıldır da özel sektörde çalışıyorum. Bu mecliste bulunduğum sürece ortaya çıkan her problemin altında yatan birisinin bir şey koyması ve bizim de onu günlerce tartışmamızdı. Tartışılanların bir çoğunun sektörün bütününü kapsadığına inanmıyorum. Tabi ki, sektörün bütününü ilgilendiren konulara da çözüm getirmeye çalıştık ama büyük oranda kişisel sorunlardan yola çıktık. Her problemin altında yatan birkaç cümle. O birkaç maddenin falanca şıkkı. Peki bunun böyle olmasında bizim payımız yok mu? Yani kendi meselemizi çözmek için yaptırdığımız yönetmelik düzenlemeleri yok mu? Biraz da buna dikkat etmemiz lazım. Çünkü, bürokrasiyle uğraşan o arkadaşların işlerini sizin kadar bilmelerinin imkanı yok. Özel meseleleri çözmekten genel meselelere zaman ayıramıyoruz. Mevzuat Hazretleri’ni yönlendirmenin yolu var mı? Var. Ama ufak detaylarda şirket ya da grupsal menfaat yaratılması için de çalışanlar bulunuyor. Bunları ayıkladığımız zaman bizim problemimiz kalmaz.  Bürokrasideki arkadaşların kendi işini yapanlar kadar bilgili olması imkansız olduğu için bunun değerlendirmesini yapamaz ve sizin için güzel bir madde yazarlar. Örnekleri o kadar çok ki, bir saat sayabilirim. Ama şunu unutmamak gerek. Bizim mevzuata ihtiyacımız var. Mevzuatı hazırlayanlara, bazı özel çıkarlarımız uğruna hizmet etmenin yerine, geneli bağlayan kararlar çıkartmaya çalışmak bu odanın görevidir. Bunun dışındaki bütün sıkıntılarımız münferit taleplerin karşılanmasından doğmuştur” açıklamasını yaptı.

BİRİLERİ İSTEDİ DİYE MİÇOLUĞU KALDIRDILAR

Altan Köseoğlu, denizciliğe giriş adımı olan miçoluğun kaldırılmasını da eleştirerek, sözlerini şöyle noktaladı: “Denizciliğin birinci basamağı olan miçoluk kaldırıldı. Sebep: Bazı arkadaşların özel okullarında eğitim verebilmek için. Dünyanın hiçbir ülkesinde miçoluk kavramının kaldırılabileceğine inanmıyorum. Sadece bizde oldu. Hiç kimse çıkıp da bir laf söyledi mi? Kaç yıl oldu biliyor musunuz? 3 yıldan fazla ve bugün çıkan ve DTO tarafından da sirküle edilen bir beyannamenin altında gemici veya miço diyor. Bunu görmüyoruz, sonra kendi meselemizi ilgilendiren konularda Mevzuat Hazretleri deyip duruyoruz.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.