Mertur, Türkiye'den geçen  her türlü araç lojistiğine talip

Mertur, Türkiye'den geçen her türlü araç lojistiğine talip

Mertur Yönetim Kurulu Üyesi Mert Albayrak, “Kıtalar arası yapılan taşımalarda her geçen gün payımızı artırmaktayız. Nihai hedefimiz ise Türkiye üzerinden geçen her türlü araç lojistiğinden pay almaktır” diyor.

Türkiye’de kapalı kasa araç lojistiği yapabilen tek firma olduklarını söyleyen Mertur Yönetim Kurulu Üyesi Mert Albayrak, “Kıtalar arası yapılan taşımalarda her geçen gün payımızı artırmaktayız. Yıl sonu beklentilerimiz dış pazarda daha çok söz sahibi olmak, hedefimiz ise Türkiye üzerinden geçen her türlü araç lojistiğinden pay almaktır” diyor.

Mert Albayrak ile araç lojistiği üzerine konuştuk:

  • Filonuzda ağır nakliye yapabilecek özel donanımlı araçların mevcut olduğunu biliyoruz. Bu araçlar ve özmal-kiralık araç sayınız hakkında bilgi verir misiniz?

mert-albayrak.jpgMertur’un filosunun tamamı özmaldır. 285 TIR’lık filomuzun 50’si şehir içi nakliyede kullanılan küçük tırlar, 35’i ağır nakliye olarak geçen ‘high & heavy’, 200’ü de yurt içi ve yurtdışında hizmet veren 8’li tırlar oluşturmaktadır.  Ağır nakliyede hizmet veren tırlarımızın dorseleri yurtdışından özel olarak imal edildi. İtalya’da bulunan fabrikayla terzi usulü çalışmalar sonucu Mertur’a özel dorseler geliştirildi.  Böylelikle hem kapasiteyi arttırdık hem de yüklemeler konusunda daha esnek olmamıza imkan sağladı.

Bunların yanı sıra 7/24 hizmet veren kurtarıcılarımız ve özel taşımalar için hizmet veren kapalı kasa tırlarımız da mevcuttur. Kapalı kasa araç lojistiğinde hizmet alabileceğiniz Türkiye’de bizden başka firma yok.

  • İETT metrobüslerinin lojistiğini de siz yapıyorsunuz. Otomobilin yanı sıra, çekici ve kamyon taşımalarındaki payınız nedir?

Metrobüs lojistiği özel bir proje. Bu tarz projelerde sıklıkla yer alıyoruz. Yurt dışı ambulans ve taksi gibi proje çalışmalarında sıklıkla tercih ediliyoruz. Çekici ve kamyon taşıyıcı olarak 35 adet tırımız mevcut. Yurt içi ve yurt dışında çok farklı markalara hizmet vermekteyiz. Taşımanın yanı sıra kamyon ve çekici stoklama ve PDI hizmetleri de vermekteyiz.

  • Kara, Hava, Deniz ve Demiryolu entegrasyonu, Liman aktarma ve Elleçleme, Maaliyet hesaplama, Komple fabrika ve tesis taşımacılığı hizmetleri gibi katma değerli hizmetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

 

Dünya her geçen gün küçülüyor. Intermodal taşımacılık anlayışını benimsemek mecburiyetindesiniz. Bugün yalnızca tırla araç taşıyoruz dersek eğer potansiyelimizin çok altında işler yapardık.  Kara, hava ve deniz olarak entegre hizmet vermekteyiz. Bu entegrasyonu sağlamak ise kuvvetli bir altyapı gerektirmektedir. 30 yılı aşkın bir tecrübemiz, profesyonel bir ekip ve yeni araçlarımızla bu entegrasyonu kolaylıkla sağlamaktayız.

  • Şekerpınar’da 15.000 m2 açık/kapalı alanı bulunan PDI tesisiniz var. Bu alanda yapılan elleçleme kapasitesi ve verdiğiniz hizmetleri açıklar mısınız?

Bu tesise ek olarak 100.000 m2 lik yeni tesisimizi hizmete açtık. Bu tesisin içinde aynı anda 80 araca PDI hizmeti verebildiğimiz kapalı PDI alanı yer almaktadır.

  • Antrepo ve depolama hizmetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Depo ve antrepo hizmeti araç lojistiğinin bir katma değeri. Yalnızca araç taşımak değil depolama ve PDI gibi hizmetlerle müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermekteyiz. Toplam 2 adet depolama sahası ve 4 adet de antrepomuz mevcut. Farklı markalara antrepo ve depo hizmetleri vermekteyiz. Bu hizmetleri vererek tedarik zincirinin birden fazla halkasında söz sahibi olmaktayız.

  • Araç/antrepo takip sisteminizin işleyişini anlatır mısınız?

Filomuzun tamamında araç takip sistemi mevcut. Bunun yanı sıra kendi yazılımımız olan MerSmart üzerinden müşteriler tırlarını güncel olarak takip edebilmektedir. Aynı şekilde antrepo ve depo sahalarımız 7/24 yüksek çözünürlüklü kameralar ile yine aynı yazılım üzerinden takip edilebilmektedir. Biz bu takip sistemini müşteri bazında kullanıma açarak şeffaflığı ve güvenilirliği sağlamaktayız.

  • Araç lojistiği pazarını değerlendirir misiniz? Yıl sonu beklentileriniz ne yönde?

Türkiye araç lojistiğinde konumu gereği çok önemli bir yere sahip. Avrupa’dan Asya’ya , Asya’dan Avrupa’ya giden araçların lojistiğinde üs görevi görmekte. Biz bu avantajı iyi kullanabilen bir firmayız. Kıtalar arası yapılan taşımalarda her geçen gün payımızı arttırmaktayız. Yıl sonu beklentilerimiz dış pazarda daha çok söz sahibi olmak, hedefimiz ise Türkiye üzerinden geçen her türlü araç lojistiğinden pay almaktır.

mertur-arac-lojistigi.jpg

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum