Mersin Limanı’nda neler oluyor?

Mersin Limanı’nda neler oluyor?

MTSO yönetimi, sorunların çözümü için liman işleticisi MIP şirketine baskı yaptığına ilişkin haberlere tepki gösterirken, Milletvekili Çamak Meclis’teki konuşması ile limanda yaşanan sıkıntıları bir kez daha gözler önüne serdi.

MIP yönetiminin alternatifi olmadığı için fiyatlara istediği gibi zam yaptığını belirten Çamak, yeni Konteyner Limanı Projesi’ni engellediğini de gündeme getirdi. Maliye Bakanı Ağbal ise yeni liman projesinden haberinin dahi olmadığını açıkladı!

Mersin Limanı’nda yaşanan sıkıntılar had safhaya ulaşmışken, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yönetiminin liman işleticisi şirket MIP’e yaptığı ziyarette ‘çözüm için baskı’ yapıldığı iddiaları oda tarafından yalanlanırken, CHP Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, sorunları bir kez daha gündeme getirdi.

MTSO konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hafta içinde bazı basın yayın organlarında yer alan, ‘Mersin Limanı’nda iş adamlarını canından bezdiren sıkıntıların çözümü için Mersin Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerinin limana çıkartma yaparak işletici firma MIP yetkililerine çözüm baskısı yaptığı’ yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

MTSO yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Limandaki çalışmaların daha hızlı ve etkili ilerlemesi adına işbirliği yöntemlerini görüşmüş olup, atılacak ortak adımlar ve gerçekleştirilecek ortak lobi faaliyetleri üzerinde durmuştur. Ziyarette amaç kesinlikle bir baskı unsuru oluşturmak değildir. Her iki kurum çalışmalarını uyum içinde sürdürmekte olup ortak sorunlara ortak çözüm arayışı içerisindedir” ifadelerine yer vermişti.

“MIP ALTERNATİFİ YOK DİYE ZAM YAPIYOR”
Ancak limanda yaşananlar CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak’a da iletildi. Çamak da, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul konuşmasında; MIP’in konteyner başına 50 dolar olan ücretleri alternatifi olmadığı için 80 dolara kadar çıkarabildiğini açıklayarak, hükümetin yeni Koyteyner Limanı yatırımını programına almasına rağmen MIP'nin engellemesi sonucu durduğu iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

“YENİ LİMANI MIP Mİ ÖNLEDİ?”
Mersin Limanı’nın Türkiye'nin en büyük limanı olmasına rağmen şu anda yetersiz kaldığını belirten Çamak, şunları dile getirdi: “Özelleştirildi, MIP firması konteyner başına 50 dolardan alternatifi olmadığı için 80 dolara çıkardı. 2006 yılında Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığınca yakınında yeni bir liman projelendirildi. Yatırım programına alınmasına rağmen MIP'nin engellemesi sonucu durdurulduğu doğru mu? Yeni bütçe döneminde yatırım programına alınacak mı?”.

BAKANIN YENİLİMANDAN HABERİ YOK!
Maliye Bakanı Naci Ağbal ise, Çamak’a verdiği yanıtta; “Sayın Çamak, ‘Mersin Limanı'yla ilgili, yeni bir liman yatırımıyla ilgili bir çalışmanız var mı? ‘şeklinde bir soru sordu. O konuda bilgim yok. İlgili bakanlıktan bilgi alır size yazılı olarak bildiririz” yanıtını verdi.

Hediye EROĞLU – LOJİPORT / ÖZEL HABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.