Mersin cazibe merkezi olacak

Mersin cazibe merkezi olacak

Bakan Çağlayan, Tüccar Kulübü'ndeki basınla tanışma yemeği öncesinde, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle gazetecilere gül dağıttı.Bakan...

Bakan Çağlayan, Tüccar Kulübü'ndeki basınla tanışma yemeği öncesinde, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle gazetecilere gül dağıttı.

Bakan Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, doğal güzellikleriyle dikkati çeken Mersin'in Doğu Akdeniz'deki 321 kilometrelik sahil şeridiyle göz kamaştırdığını, böylesine bakir bir alanın gelecekte turizmde Antalya'yı sollayacağına inandığını söyledi.

Yaklaşık 7 bin yatak kapasitesine sahip kentte ilk etapta Tarsus Kazanlı bölgesine yapılacak tesislerle yatak kapasitesinin 15 bine yükseleceğini anlatan Çağlayan, önümüzdeki kısa süre içerisinde Mersin'in öneminin hissedileceğini ve ilin uluslararası bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.

Çağlayan, şunları kaydetti: ''Tarsus-Kazanlı Sahil Yolu Projesi sayesinde kente 7 bin 600 yatak kapasitesi kazandırılacak. Ayrıca 10 bin insana istihdam kapısı aralanacak. Bu yatırım yapılırken, bölge insanı ekonomiye katkı sağlayacak. Ayrıca, 2013 Akdeniz Oyunları vesilesiyle de kente yaklaşık 500 milyon TL yatırım yapılacak. Mersin, önemli bir turizm alt yapısına sahip. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde, Mersin, Antalya'yı geçecek. Çok kısa bir süre sonra Mersin'in yıldızı parlayacak. Böylelikle tüm Mersinlilerin gelir ve refah seviyesi yükselecek.''

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.