Merlin Travel Avrupa'ya açılıyor

Merlin Travel Avrupa'ya açılıyor

 Dünya genelinde 200 bine yakın otel, tüm havayolları, uluslararası rent a car (araç kiralama) şirketleri gibi seyahat endüstrisindeki firmaları tek...

 

Dünya genelinde 200 bine yakın otel, tüm havayolları, uluslararası rent a car (araç kiralama) şirketleri gibi seyahat endüstrisindeki firmaları tek çatı altında toplayan Merlin Travel Group, rotayı Avrupa ülkelerine çeviriyor.

Ülkemizin, online seyahat rezervasyonu konusunda ilk firmalarından biri olan Merlin Travel Group, bu yıl itibariyle Hollanda, İngiltere ve Fransa'ya yelken açarak, bu ülkeler başta olmak üzere yurtdışından 10 bine yakın turisti Türkiye'ye getirmeyi ve yaklaşık 20 bine yakın yerli turisti de Avrupa ülkeleri, Amerika ve Uzakdoğu başta olmak üzere yurtdışına götürmeyi hedefliyor.

2011 yılı başarılı geçiyor

Başarılı bir yıl geçirdiklerini anlatan Merlin Travel Group Yönetim Kurulu Başkanı Selami Çelebioğlu, yerli turistlerin Bankong, Phuket, Mısır, Fransa ve Hindistan'a yoğun talebinin olduğunu ve bir önceki yıla oranla bu destinasyonlara olan talepte %150'nin üzerinde artış gözlendiğini söyledi.

Paris Disneyland'ın da her zaman yoğun ilgi gördüğüne değinen Selami Çelebioğlu, "Disneyland, 7'den 70'e herkesin keyif alarak, eğlenebileceği bir yer... Bu nedenle, yılın 365 günü, ülkemizin yanı sıra dünyanın her yerinden talep alıyor" dedi.

Diğer taraftan, yurtdışından Türkiye'ye turist getirmek için hedef pazar olarak Avrupa ülkelerine yöneldikleri ifade eden Selami Çelebioğlu, bu çerçevede özellikle Hollanda, İngiltere ve Fransa'da daha etkin olmak için tanıtım-pazarlama çalışmalarına başladıklarını ve bu ülkelerde yetkili satış temsilciliği kurarak yapılanmayı planladıklarını açıkladı.

Online rezervasyon katlanarak büyüyor

Merlin Travel Group sistemindeki otel içeriğini sürekli zenginleştirdiklerini belirten Selami Çelebioğlu, online rezervasyon pazarının katlanarak büyüdüğünü, bu süreçte 'Merlin Online Rezervasyon Sistemine' olan talebin hızla arttığını ve gelecek 10 yıl içerisinde dünyada ilk 20 firma arasında yer almayı planladıklarını söyledi.

Selami Çelebioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Merlin Online Rezervasyon Sistemi ile klasik acentayı, online platforma taşıyan ülkemizin ilk firmalardan biriyiz. Dünya genelindeki tüm seyahat endüstrisini bir çatı altında topladığımız için ülkemizin yanı sıra, dünya geneline de hizmet sunuyoruz. Teknolojideki gelişimin ve değişimin paralelinde; 'online rezervasyon' her geçen yıl çift haneli olarak, katlanarak büyümeye devam ediyor. Şu an, Avrupa'da her 4 kişiden biri, online seyahat ederken, yakın gelecekte bu oran daha da artacaktır. Nitekim uzmanların yaptığı açıklamalara göre; 2012 yılında Avrupa online seyahat harcamasının 80 milyar Euro'yu geçecek olması, online seyahat pazarının hızla büyüdüğünü de gözler önüne sermektedir. Şu an, ağırlıklı olarak otel-konaklama da kullanılan online rezervasyon, birkaç yıl içerisinde tur paketleri, demiryolları, rent a car gibi sektörün diğer alanlarında daha yoğun olarak kullanılacaktır" şeklinde konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.