Mercedes’ten Milliler’e 74 araçlık filo

Mercedes’ten Milliler’e 74 araçlık filo

Türk Milli Futbol Takımları ana sponsorluğunu 1996 yılından beri sürdüren Mercedes-Benz Türk, sponsorluk kapsamında özel tasarlanan otobüsün yanı sıra,...

Türk Milli Futbol Takımları ana sponsorluğunu 1996 yılından beri sürdüren Mercedes-Benz Türk, sponsorluk kapsamında özel tasarlanan otobüsün yanı sıra, otomobil ve hafif ticarilerden oluşan bir araç filosunu Türkiye Futbol Federasyonu’nun hizmetine sundu.

Sponsorluğunun 15. yılında filodaki mevcut araçları yenileyen Mercedes-Benz Türk, sözleşmesini 2014 yılına kadar uzattı. Avusturya ile yapılacak EURO 2012 eleme maçı öncesi  gerçekleştirilen imza törenine TFF Başkan Vekili Lütfi Arıboğan, Milli Takımlar Teknik Direktörü Guus Hiddink, Futbol Federasyonu yetkilileri, A Milli Futbol Takım sporcuları, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ve Mercedes-Benz Türk yöneticileri katıldı.

Yeni dönemde Türkiye Futbol Federasyonu’nun kullanımına sunulacak 20 adet B-Serisi, 33 adet C Serisi, 4 adet E Serisi, 1 adet ML-Serisi, 1 adet R-Serisi, 3 adet S-Serisi, 4 adet Vito, 2 adet Sprinter, 2 adet Tourismo ve 1 adet Travego ile filodaki araç sayısı 74’e çıktı.

Sponsorluk sözleşmesi için atılacak imza öncesinde konuşan Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, “Türk Milli Futbol Takımı’nın zafer yaşadığı maçlara araçlarımızla gidiyor olması bizi gururlandırıyor. Mercedes-Benz, Alman Milli Takımı’nın da resmi sponsoru. Türkiye-Almanya milli maçını özlemle bekliyoruz” diye konuştu.

Sözleşme yenileme yine Avusturya maçı öncesine geldi

TFF Başkan Vekili Lütfi Arıboğan ise, Mercedes-Benz Türk sponsorluğunda çok güzel anılar paylaştıklarını ifade ederek, “2008 yılında, yine bir Avusturya-Türkiye maçı öncesi sözleşme yenilemiş ve 4-2 kazanmıştık. Önümüzde yine bir Avusturya maçı var. Bu kez de uğurlu geleceğine inanıyorum” dedi.

2 araçtan 4.5 milyon Euro’luk sponsorluğa

1996 yılında 1 otobüs ve 1 hafif ticari araç ile başlayan sponsorluk öyküsünün 4.5 milyon TL’lik dev bir filoya ulaştığını kaydeden  Mercedes-Benz Türk Satış Direktörü Süer Sülün de, “Birinin içinde özellikle milli takım oyuncularımızın iyi vakit geçirebileceği ‘eğlence sistemi’nin olduğu 3 otobüs, 9 hafif ticari, 62 de çeşitli sınıflarda otomobili Türk Futbol Federasyonu’nun kullanımına sunuyoruz. Sözleşmenin yine bir Avusturya maçı öncesine denk gelmesi, bende tarihin yine tekrarlanacağı izlenimini bırakıyor. Mercedes-Benz Türk olarak yönetici ve işadamlarından oluşturduğumuz 100 kişilik bir ekiple, millilerimize destek için Avusturya’da olacağız” açıklamasını yaptı.

 Arda Turan: Eğlence sistemi aleyhimize kullanılabilir

Galatasaray’dan Atletico Madrid’e transfer milli takımın as oyuncularından Arda Turan ise,  bir Mercedes kullanıcısı olduğunu belirterek başladığı sözlerini esprili bir şekilde noktaladı: “Mercedes  araçlara bineceğimiz için çok memnunum. Ancak, otobüsteki ‘eğlence sistemi’nin tartışma yaratabileceğini düşünüyorum. Kötü sonuç aldığımızda, ‘artık eğleneceklerine top oynasınlar’ diyebilirler.”

TFF Başkan Vekili Lütfi Arıboğan ve Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, sponsorluk sözleşmesini 3 yıl daha uzatan sözleşmeye imza attı. 

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, TFF Başkan Vekili Lütfi Arıboğan’a milli takım için özel olarak tasarlanan otobüsün maketini; Arıboğan da, Kurz’a sponsorlukta gelinen 15. yılı simgelemek adına 15 sırt numaralı ve Mercedes yazılı formayı hediye etti. 

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.