Mercedes'i 'Türk' görüyoruz

Mercedes'i 'Türk' görüyoruz

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz ve Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün’le makamında görüşen...

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz ve Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün’le makamında görüşen Ergün, 44 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Mercedes’i ‘yabancı yatırımcı’ olarak görmediklerini söyledi.

200 milyon dolar

Ergün, şirket yöneticilerine şunları söyledi: “Biz Mercedes’i bir Türk şirketi olarak benimsiyoruz, kendimizden biri olarak görüyoruz. Mercedes-Benz Türk’ün, Aksaray ve İstanbul Hoşdere’deki fabrikalarına 2-3 yıl içerisinde yapacağı 200 milyon dolarlık yatırımın dışında otomobil üretimini de eklemesini de istiyoruz. Sadece kamyon, otobüs gibi ticari araç üretmeyin, bunun yanında binek otomobilleri de üretin. Aynı şeyi Almanya’da Ford firmasına da söyledik ve onlar bu konuya sıcak baktı.”

Pişmanlık duymadık

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz ise Türkiye’nin yatırım ve iş ortamı için son derece uygun bir ülke olduğunu, Türkiye’yi sadece yerel bir pazar olarak değil aynı zamanda dışarıya açılmak için bir kapı olarak gördüklerini söyledi. Kurz, “44 yıl boyunca Türkiye’de olmaktan ve yatırım yapmaktan dolayı hiç pişmanlık duymadık” derken, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’nin özellikle kamyon üretimi açısından baş döndürücü bir hızla ilerliyor. Şu ana kadar Türkiye’de 900 milyon dolar civarında yatırım yaptık. Kamyon üretiminde küçülmeye gidilen dönemde hükümetin aldığı önlemler sayesinde işçi çıkartmadan yolumuza devam ettik. Türkiye bizim için aynı zamanda Ar-Ge üssü haline geldi.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.