Mercedes, Türk basketbolunu 4 yıl daha destekleyecek

Mercedes, Türk basketbolunu 4 yıl daha destekleyecek

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Milli Basketbol Takımlarına desteğini 18 yıldır sürdüren Mercedes-Benz Türk, sponsorluk sözleşmesini 2022 yılına kadar uzattı.

Türk Milli Basketbol Takımları resmi sponsorluğunu 2001 yılından bu yana sürdüren Mercedes-Benz Türk, sponsorluk sözleşmesini 4 sene daha uzattı. 15 Nisan Pazartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen imza törenine Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca, milli takım oyuncuları, Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün ve Mercedes-Benz Türk yöneticileri katıldı.

Bu anlaşma kapsamında; özel tasarlanan milli takım otobüsünün yanı sıra otomobil ve hafif ticari araçlardan oluşan Mercedes-Benz filosu Türkiye Basketbol Federasyonu’nun hizmetine sunulmaya devam ediliyor.

36 araçlık filo ile destek sürüyor

Mercedes-Benz Türk’ün de desteği ile Türkiye’yi başarıyla temsil eden milli basketbol takımlarının güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat etmeleri için, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun kullanımına 2 adet Travego milli takım otobüsü, 2 adet S-Serisi, 2 adet E-Serisi, 13 adet C-Serisi, 13 adet B-Serisi, 3 adet Vito ve 1 adet Sprinter olmak üzere toplamda 36 araç tahsis ediliyor.

Mercedes-Benz sponsorluğunda geçen 18 yıllık sürede Türkiye Milli Basketbol Takımları pek çok farklı başarıya ulaştı. Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, Akdeniz Oyunları’nda şampiyon olurken, Avrupa Şampiyonası’nda bir kere 2’nci, bir kere 3’üncü, Dünya Şampiyonası’nda ise bir kere 4’üncü oldu ve 2 kez de olimpiyatlara katıldı. Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı da, Akdeniz Oyunları’nda şampiyon olurken, Avrupa Şampiyonası’nda bir kere 2’nci ve ayrıca Dünya Şampiyonası’nda da bir kez 2’inci oldu.  

Süer Sülün: “Milli Takımlarımızın destekçisi olmayı sürdüreceğiz”

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Mercedes-Benz Türk’ün 2001 yılından bu yana Türkiye Milli Basketbol Takımları sponsorluğunu aralıksız sürdürdüklerinin, bunun da şirketin uzun vadeli bakış açısını; gelenek, sadakat ve istikrar kavramlarına verdiği büyük önemin bir göstergesi olduğunun altını çizdi. Sülün; “Türkiye Milli Basketbol Takımlarının en uzun süreli ve istikrarlı destekçilerinden biri olduğumuz için çok mutluyuz. 18 yıldır her koşulda milli takımlarımızın yanında yer aldık. Bu gönül birliğine destek sağlayabildiğimiz için büyük onur duyuyoruz. Ülkemizi dünyada da başarıyla temsil eden takımlarımıza olan desteğimizi sürdürme konusunda kararlıyız. Mercedes-Benz Türk ailesi olarak, milli takımlarımız ile gurur duyuyoruz. 27 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında Sırbistan ve Letonya’da gerçekleşecek 2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımımıza ve 31 Ağustos - 15 Eylül arasında Çin’in Shenzhen kentinde gerçekleşecek 2019 FIBA Erkekler Dünya Kupası’nda A Milli Erkek Takımımıza başarılar diliyor; tüm sporcularımızın ve federasyonun yeni şampiyonluklara imza atmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Hidayet Türkoğlu: “Sponsorlarımızla Omuz Omuza Ortak Değer Üretmeye Devam Ediyoruz”

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, imza töreninde yaptığı açıklamada Erkek ve Kadın A Milli Takımları için son derece heyecanlı bir dönemin arifesinde olduklarını belirtirken, 18 yıldır sponsorluk anlaşmasını sürdürdükleri Mercedes-Benz Türk ile sözleşme yenilemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkoğlu, “Bildiğiniz gibi 31 Ağustos - 15 Eylül tarihleri arasında Çin'de düzenlenecek FIBA Erkekler Dünya Kupası'ndaki birinci eleme grubu rakiplerimiz belirlendi. Bu noktada hem avantajlı olacağımız hem de zorlanacağımız belirli başlıklar ortaya çıktı. A Milli Kadın Takımımız ise 27 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında, Letonya ve Sırbistan'ın ortaklığında gerçekleştirilecek 2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda sahada olacak. Böyle bir mücadelede sadece sportif bir gelişim yeterli olmamaktadır. Güçlü bir takımın hem kondisyon hem de motivasyon anlamında hazır olmaya ihtiyacı var. Biz Türkiye Basketbol Federasyonu olarak yıllardır sponsorlarımızla omuz omuza ve aynı takımın bir parçası olarak ortak değer üretmeye devam ediyoruz. Bu yolda 18 yıldır birlikte yürüdüğümüz Mercedes-Benz Türk ile olan anlaşmamızı 2022 yılına kadar uzattığımızı müjdelemek bizleri çok mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı 2019 Avrupa Şampiyonası’nda

“Potanın Perileri”, Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı 27 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında Letonya ve Sırbistan’ın ortaklığında gerçekleştirilecek 2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek. Kura çekiminde Slovenya, İtalya ve Macaristan ile eşleşen A Milli Kadın Basketbol Takımı, C Grubu’ndaki tüm maçlarına Sırbistan’ın Niş kentindeki Cair Spor Salonu’nda çıkacak.

Maç günleri ve saatleri:       27 Haziran TSİ 19:30: Türkiye - İtalya

28 Haziran TSİ 17:00: Türkiye - Slovenya

30 Haziran TSİ 17:00: Türkiye - Macaristan

16 takımın mücadele ettiği 2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, kendi grubunu ilk sırada bitirmesi durumunda doğrudan çeyrek finale yükselecek. Gruptan ikinci ve üçüncü olarak çıkan takımlar ise çapraz eşleşmeyle birbirlerine rakip olarak çeyrek finale yükselmek için mücadele edecekler.

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı 2019 FIBA Dünya Kupası’nda

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı 31 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında Çin’de düzenlenecek 2019 FIBA Dünya Kupası’nda E Grubu’nda mücadele verecek.  Çekya, A.B.D. ve Japonya ile eşleşen Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, eleme maçlarını Şangay’da oynayacak.

Maç günleri:       1 Eylül: Türkiye - Japonya

                            3 Eylül: Türkiye - A.B.D.

                            5 Eylül: Türkiye - Çekya

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, grupta ilk ikiye girmesi durumunda, bir üst turda F Grubu’ndaki rakipleriyle eşleşecek. F Grubu’nda Yunanistan, Yeni Zelanda, Brezilya ve Karadağ bir üst tur için mücadele edecekler.

mercedes-benz-turk---turkiye-basketbol-federasyonu-imza-toreni_4.jpgmercedes-benz-turk---turkiye-basketbol-federasyonu-imza-toreni_6.jpgmercedes-benz-turk---turkiye-basketbol-federasyonu-imza-toreni_2.jpgmercedes-benz-turk---turkiye-basketbol-federasyonu-imza-toreni_3.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.