Mercedes-Benz'in elektrikli kamyonları teste başladı

Mercedes-Benz'in elektrikli kamyonları teste başladı

Mercedes Benz, elektrikli kamyonlarını Almanya ve İsviçre'deki müşterileriyle test etmeye başladı.

Mercedes-Benz, bir grup filo operatörüyle birlikte eActros elektrikli kamyonlarını test etmeye başladı.

18-25 ton brüt ağırlığa sahip 10 aracın; önümüzdeki birkaç hafta içinde, gerçek hayat koşulları altında günlük fizibilite ve ekonomik verimlilikleri test edilecek.

İzin verilen maksimum dingil yükü her zamanki gibi 11,5 ton. Araçların enerjisi de 200 km'ye kadar 240 kWh çıkışlı iki lityum iyon pil ile sağlanıyor.

Mercedes-Benz Trucks Başkanı Stefan Buchner, başlangıçta şehir içi mal taşımacılığı ve dağıtım hizmetlerine odaklanacaklarını vurguladı.

Yönetim Kurulu Üyesi Martin Daum ise şunları söyledi: “Artık Mercedes-Benz eActros'larımızın geliştirilmesi ile birlikte, zorlu gündelik operasyonlarda teknik ve ticari açıdan uygulanabilir bir seçenek haline gelmek için; müşterilerimizle birlikte çalışmak istiyoruz. Bu süreç doğrultusunda, müşterilerimizin günlük lojistik ortamında araçlarımızı test etmelerini destekleyeceğiz. Filoya katılmak üzere seçilen araçlarımızı, Almanya ve İsviçre’deki çeşitli sektörlerden müşterilerimiz test ediyor. Bunlardan Dachser, Edeka, Hermes, Kraftverkehr Nagel, Ludwig Meyer, Pfenning Logistics, Rigterink ve TBS Rhein-Neckar Almanya'dan; Camion Transport ve Migros ise İsviçre’den.”

Çeviri: Kıvılcım Onur

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.