Mercedes-Benz Türk, İstanbul’da ürettiği 10 otobüsten 7’sini ihraç etti

Mercedes-Benz Türk, İstanbul’da ürettiği 10 otobüsten 7’sini ihraç etti

Mercedes-Benz Türk, Temmuz ayında Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ürettiği 354 otobüsün 252 adedini 19 ülkeye ihraç etti. Firma, 2022 yılının Ocak-Temmuz döneminde ise toplam 1.370 adet otobüsü yurt dışına gönderdi.

Geçen yıl Türkiye’nin en çok satan şehirler arası otobüs markası olan Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ürettiği otobüslerin ihracatına da hız kesmeden devam ediyor. Temmuz ayında 19 ülkeye 252 adet otobüs ihraç eden şirket, 2022 yılının Ocak-Temmuz döneminde ise toplam 1.370 adet otobüsü yurt dışına gönderdi.

Mercedes-Benz Türk, ürettiği otobüsleri Temmuz ayında aralarında Fransa, İsveç ve Almanya’nın da bulunduğu 18 Avrupa ülkesinin yanı sıra Asya kıtasında yer alan İsrail’e de gönderdi. Söz konusu dönemde 114 adetle en fazla otobüs ihraç edilen ülke olan Portekiz’i 33 adetle İtalya takip ederken, İngiltere’ye de 20 adet otobüs ihracatı gerçekleştirildi.

Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda 2022 yılının Ocak-Temmuz döneminde ürettiği 10 otobüsten 7’sini ihraç ederek Türkiye ekonomisine yine önemli bir katkı sağladı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.