Mercedes-Benz Türk, Adana'nın Yıldız Kızları ile buluştu

Mercedes-Benz Türk, Adana'nın Yıldız Kızları ile buluştu

Mercedes-Benz Türk’ün toplumda kadının güçlenmesi hedefiyle hayata geçirdiği “Her Kızımız Bir Yıldız” programı çerçevesinde gerçekleştirilen kişisel gelişim atölyeleri farklı illerde hız kesmeden sürüyor.

Mercedes-Benz Türk’ün, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile 17 ilde 200 kızı destekleyerek 2004 yılında hayata geçirdiği “Her Kızımız Bir Yıldız” programı, güçlenerek büyümeye devam ediyor. Türkiye’de kadınların her alanda erkeklerle birlikte, eşit sosyal ve ekonomik şartlarla çalışabilmesi hedefiyle başlatılan programda, her yıl 200’ü üniversite öğrencisi olmak üzere 1.000 kız öğrenci Mercedes-Benz Türk’ten eğitim bursu alıyor. Öğrenciler eğitim bursuna ek olarak, kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik hazırlanan çeşitli programlara da katılıyorlar.

Mercedes-Benz Türk yetkilileri, Her Kızımız Bir Yıldız programı kapsamında, bursiyerlerin kişisel gelişimlerine destek olmak amacıyla Yıldız Kızlar’ı yaşadıkları illerde de ziyaret ediyorlar. Bu doğrultuda 14 Mayıs 2022 tarihinde Adana’da düzenlenen ziyarette bursiyerlerin katılımı ile kişisel gelişim atölyesi düzenlendi. Atölye çalışmasına katılan Adanalı Yıldız Kızlar çok verimli bir gün geçirdiklerini söyleyerek, iletişim becerilerinin geliştiğini, özgüvenlerinin ve kendilerini ifade yeteneklerinin güçlendiğini belirttiler.

Mezun yıldız bursiyerlere iş alanında fırsatlar yaratılıyor

Her Kızımız Bir Yıldız programından burs alarak eğitimini tamamlayan öğrenciler, Mercedes-Benz Türk’te istihdam edilme olanağına da kavuşuyorlar. Şirkette üretimde çalışan kadınların yüzde 20’sini, Her Kızımız Bir Yıldız programı ile eğitimlerini tamamlayan öğrenciler oluşturuyor.

Mercedes-Benz Türk cinsiyet eşitliği için çalışıyor

2021 yılında ofis çalışanlarındaki kadın oranı yüzde 30’un üzerinde olan Mercedes-Benz Türk, kadın istihdamı konusunda çatı şirketi Daimler Truck’ın hedefleri ile aynı paralelde ilerliyor. Şirket içinde cinsiyet eşitliği sağlanabilmesi için çeşitli hedefler koyan Mercedes-Benz Türk, bu hedeflerin uygulanmasını da takip ediyor. 2008 yılında başlatılan “Farklılıkların Yönetimi” çerçevesinde kapsamlı çalışmalar yürüten şirket; Daimler Truck’ın “Küresel İlkeler Sözleşmesi” ve “Sosyal Sorumluluk Prensipleri”ni imzalayarak ve “Davranış Yönetmeliği”ni yayınlayarak cinsiyet eşitliğini en üst düzeyde taahhüt etmeyi garanti altına aldı.

mercedes-benz-turk-adananin-yildiz-kizlari-ile-bulustu-03.jpg

mercedes-benz-turk-adananin-yildiz-kizlari-ile-bulustu-04.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.