“Mercedes-Benz Bahar Rallisi” için geri sayım başladı

“Mercedes-Benz Bahar Rallisi” için geri sayım başladı

Bu yıl 25. yılını kutlayan Klasik Otomobil Kulübü’nün geleneksel bahar rallisi 18 – 19 Nisan 2015 tarihlerinde Mercedes-Benz Türk sponsorluğunda gerçekleşecek.

Mercedes-Benz Türk, bu yıl 25. yılını kutlayan Klasik Otomobil Kulübü’nü destekleyerek, 18 – 19 Nisan tarihlerinde “Mercedes-Benz Bahar Rallisi”ni gerçekleştiriyor. Birbirinden değerli Mercedes-Benz klasik araçların yanı sıra  farklı markalardan bir çok klasik otomobilin yarışacağı Mercedes-Benz Bahar Rallisi, izleyiciler için de görkemli bir şölene dönüşecek.

Yaklaşık 100 klasik otomobilin katılmıyla renkli bir şölene dönüşecek Mercedes-Benz Bahar Rallisi, 18 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 11:00’de, Viaport - Crowne Plaza Kurtköy önünden start alacak. Uluslararası klasmanda yer alan ve Dünya Klasik Araçlar Federasyonu (FIVA) B Grubu Etkinlik kategorisinde düzenlenecek olan “Mercedes-Benz Bahar Rallisi”, ilk gün Acarkent Coliseum’da son bulacak. İkinci gün Kadıköy ilçesinden start alacak olan “Mercedes-Benz Bahar Rallisi”nde yarışacak ekipler, İstanbul Anadolu Yakası sahil yolu boyunca ilerleyerek Cumhuriyet Köyü’nden devam edecek ve Viaport - Crowne Plaza Kurtköy’de finish çizgisine ulaşacaklar.

KLASİKLERİN GÖRKEMLİ GEÇİŞİ BAĞDAT CADDESİ’NDEN İZLENEBİLECEK
Otomotiv sektörünün önde gelen isimleri, klasik otomobil sahipleri, koleksiyoncuları, müze sahipleri, sanatçılar ve iş adamlarının aralarında bulunduğu Klasik Otomobil Kulübü üyelerinin kendi araçları ile katılacağı “Mercedes-Benz Bahar Rallisi”nde birbirinden değerli otomobilleri yakından görmek ve sergiledikleri nostaljik geçidin renkli atmosferini yaşamak isteyenler, ikinci gün öğlen saatlerinde gerçekleşecek Bağdat Caddesi geçişini izleyebilirler.

HER BİRİ BİRER “SANAT ESERİ”
“Mercedes-Benz Bahar Rallisi”ne 1950– 1975 yılları arasında üretilen Mercedes-Benz klasik araçların yanı sıra1940-1960 yılları arasında üretilen Buick, Oldsmobile, Pontiac, Plymouth, Chevrolet, Citroen markalı araçlar, 1965 – 1975 yılları arasında üretilen ve “muscle car” olarak tanımlanan Ford Mustang, Thunderbird, Mercury Cougar, Chevrolet Corvette, Camaro, Impala, Dodge Charger, Challanger ve1960 –1975 yıllarına ait Porsche, Alfa Romeo, Cadillac, Rolls Royce ve Volkswagen Carmann Ghia gibi araçlar katılacak. Her birinin ayrı ayrı hikayesi olan klasik otomobiller, hafta sonu boyunca İstanbul yollarında nostalji rüzgarları estirirerek keyifli görüntülere sahne olacak.

Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Türkiye Müdürü Şükrü Bekdikhan, “1886 yılında Carl Benz üç-tekerlekli motorlu aracı için patent başvurusu yaptığı gün motorlu araçların resmi doğum günü olarak anılıyor. Biz de 2015 yılı ile birlikte Mercedes-Benz olarak, otomobilin doğuşunun 129. yıldönümünü kutluyoruz. Bu geçmişe sahip bir marka olarak, Klasik Otomobil Kulübü’nü desteklemekten ve “Mercedes-Benz Bahar Rallisi”nin ana sponsoru olmaktan dolayı oldukça gururlu ve sevinçliyiz. Güçlü geçmişimiz ve mirasımızı da göz önünde bulundurarak Klasik Otomobil Kulübü ile doğru bir işbirliği başlattığımıza inanıyoruz. Tüm “Mercedes-Benz Bahar Rallisi” katılımcılarına keyifli sürüşler ve başarılar, izleyicilere ise görkemli bir şölene dönüşecek ralli için keyifli seyirler ve güzel bir hafta sonu diliyoruz” sözleriyle görüşlerini dile getirdi.

MERCEDES-BENZ TÜRK’TEN ÖZEL ÖDÜLLER
Klasik otomobil sahipleri ve severlerinin heyecanla beklediği “Mercedes-Benz Bahar Rallisi”, İstanbul ve çevresinde toplam 350 km’lik bir parkurda ve 7 özel etapta gerçekleşecek. Mercedes-Benz’e özel bir etabın da düzenleneceği rotada en iyi zamanda ralliyi tamamlayarak dereceye giren ekipler, 19 Nisan akşamı Crowne Plaza Kurtköy’de düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Farklı kategori ve klasmanlarda yaklaşık 50 ödülün dağıtılacağı gecede, Mercedes-Benz Özel Etabı birincisi olan ve “Mercedes-Benz Klasmanı”nda ilk üçe giren ekipleri ise özel ödüller bekliyor.

KLASİK OTOMOBİL KULÜBÜ’NE MERCEDES-BENZ TÜRK DESTEĞİ
Başta Mercedes-Benz marka olmak üzere 400’den fazla 30 yaş ve üzeri klasik otomobil sahibi üyesi bulunan Klasik Otomobil Kulübü, özellikle döneminde belirli ayrıcalıklara sahip olan ve artık caddelerde pek rastlanamayan klasikleşmiş araçlara ilgi duyan, bunları korumak, tekrar çalışır hale getirebilmek için uğraşı gösteren ve bu doğrultuda fikir alışverişinde bulunmak isteyenleri bir araya getirmeyi amaçlıyor. Kulübe üye olmak için sadece klasik otomobil tutkunu olmak yeterli. Kulüp, kuruluşunun 25.yılını kutladığı 2015 yılında da,  çeşitli etkinlikler düzenleyerek gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında ülke tanıtımına katkı sağlamayı sürdürüyor. Mercedes-Benz Bahar Rallisi hem kulüp üyeleri hem de klasik otomobil tutkunları için büyük önem taşıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.