Mercedes AMG Petronas Amerika’da yine zirve peşinde

Mercedes AMG Petronas Amerika’da yine zirve peşinde

ABD’de son iki senede de Lewis Hamilton-Nico Rosberg ikilisi ile zirveyi hep elinde tutan Mercedes AMG Petronas, 2016’da da aynı başarıyı tekrarlamak niyetinde.

 Nico Rosberg ABD’de ilk kez kazanmak isterken, Lewis Hamilton ise üst üste üçüncü toplamda 5. kez Amerika’da birinci olmanın peşinde.

Formula 1’de 2016 sezonunun 18. yarışı ABD Grand Prix’i heyecanı bugün başlıyor. Toplamda 56 turdan oluşan 308.405 km’lik yarışta, Mercedes AMG Petronas, Circuit of the Americas’ta üst üste üçüncü dublesini arıyor. ABD’de son iki senede de Lewis Hamilton-Nico Rosberg ikilisi zirveyi hep elinde tutarken 2016’da da aynı başarıyı tekrarlamak niyetindeler. Nico Rosberg ABD’de ilk kez kazanmak isterken, Lewis Hamilton ise üst üste üçüncü toplamda 5. kez Amerika’da birinci olmanın peşinde.

Circuit of the Americas’taki yarış öncesinde Rosberg, 313 puanla sürücüler sırlamasında birinciliği elinde tutuyor. Hamilton ise 280 puanla ikinci sırada. Japonya’da markalar şampiyonluğunu ilan eden Mercedes AMG Petronas’ın ise 593 puanı var.

Şampiyonluk yarışında takım arkadaşıyla çekişen Lewis Hamilton “Geçen hafta evimizde birlikte elde ettiğimiz şampiyonluğu kutlamak harikaydı. Arkadaşlar bize kusursuz araçlar vermek için inanılmaz çalıştılar ve bu şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiler. Şimdi önümüzde 4 yarış var. Elimden geldiğince her yarışı kazanacağım ve pilotlar sıralaması için ne olacak birlikte göreceğiz. Sırada ABD yarışı var. Son yıllarda benim ikinci evim gibi. Bu ülkeyi, kültürünü, insanları ve pisti seviyorum. Austin’de gerçekten çok iyi anılarım var. Son 4 yılda 3 birincilik elde ettim ve şampiyonluğu geçen sene burada ilan etmiştik. Şüphe yok ki bu kariyerimim zirve anlarından biriydi. Amerika’da taraftarlar beni kendilerinden biri olarak görüyor. Ben de bu hafta sonu, bu enerjiyi kullanmaya çalışacağım” dedi.

Singapur’da zafere ulaşan Nico Rosberg ise “Markalar şampiyonluğumuzu takımla birlikte evimizde kutlamak harikaydı. Takım bizim için çok çalıştı ve bu kutlamayı sonuna kadar hak etti. Bu artık başarıyla tamamlanmış bir görev. Ama biliyorum ki şimdiden 2017’yi düşünmeye başladılar. Fakat bizim önümüzde 4 yarış daha var. İlki harika bir piste sahip olan Austin. Burası harika bir şehir. Padoktaki herkesin bu yarışı iple çektiğini düşünüyorum. Geçen sene burada işler benim için çok da iyi gitmemişti. Bu kez piste çıkıp elimden gelenin en iyisini yapacağım. Umarım geçen sene ile aynı hava şartları bizi karşılamaz. Özellikle seyirciler için daha kuru bir yarış olmasını istiyorum. Onlar kuru ve harika bir hafta sonunu hak ediyor” diye konuştu.

ABD Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;

               21 Ekim 2016 Cuma;

  • 18:00- 19:30        1. Antrenman Turu
  • 22:00- 23:30        2. Antrenman Turu

22 Ekim 2016 Cumartesi;

  • 18:00- 19:00        3. Antrenman Turu
  • 21:00- 21:00        Sıralama Turları

23 Ekim 2016 Pazar;

22:00                    ABD Grand Prix        

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.