MEDEX, Akdeniz'e yoğunlaştı

MEDEX, Akdeniz'e yoğunlaştı

Asya’nın 2 önemli lojistik grubu, başta Çin ve Hindistan gibi her geçen gün önem kazanan pazarlar olmak üzere, bütün Asya ve Güneydoğu Asya coğrafyasındaki...

Asya’nın 2 önemli lojistik grubu, başta Çin ve Hindistan gibi her geçen gün önem kazanan pazarlar olmak üzere, bütün Asya ve Güneydoğu Asya coğrafyasındaki 40 yıllık tecrübelerini, dünyanın bir başka gelişen bölgesine, “AKDENİZ’e”, yoğunlaştırmak için bir araya geldiler.

Merkezi Hong Kong’da bulunan Medex, öncelikle hava ve deniz taşımacılığı olmak üzere lojistik hizmetler üretmek ve özellikle orta ölçekli firmalara yönelik lojistik çözümler sunabilmek için kuruldu.

Akdeniz Bölgesi’ndeki ilk adım, bölgenin en önemli ekonomik merkezi olan İstanbul’da Medex ofisinin kurulması ile atıldı. İstanbul  Ofisi, dünyada 14 ülkede bulunan 50 Medex ofisini ve diğer ülkelerdeki Medex Acente Ağını, Akdeniz Bölgesine özel ihtiyaçlar doğrultusunda bilgilendirmek, en doğru ve esnek lojistik çözümleri hazırlamak gibi hayati bir görevi üstlendi.

Medex’in Türk pazarına sunmayı hedeflediği  öncelikli ürünler, özellikle çokuluslu firmaların yüksek kapasite avantajlarını kullanarak satın aldıkları ürünleridir.  Medex bu yeni hizmet anlayışıyla  ve yaratacağı yeni imkanlarla ,  KOBİ’lerin de geniş kapsamlı lojistik hizmetlerden yararlanmasını sağlamayı ve Türkiye pazarında, sadece navlun üzerinden yapılmakta olan lojistik hizmet rekabetini sona erdirmeyi amaçlamakta.

 

Medex Akdeniz ve Gulf Başkan Yardımcısı P. Bengiserp Türkiye pazarında verecekleri hizmetler için aşağıdaki açıklamayı yaptı : Bugün Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye’nin toplam ithalatının % 13’ünü üretiyor ve ihraç ediyor.Çin Halk Cumhuriyetinin yüz ölçümü 9,6 milyon km2 ve Türkiyenin 14 katı. Üretim yapılan şehirlerle  ve ana liman şehirleri arasında 3-5 bin km mesafe var. Her iki ülke arasında geçen hafta imzalanan anlaşmalarla bu ticaret hacmi önümüzdeki 10 senede 5 kat artacak.Medex bu ülkeye yayılmış ve her stratejik nokta bulunan ve yerel kültürden gelen ofisleri aracılığıyla küçük ithalatçı ve ihracatçılar için koordinasyon görevi üstlenmeye talip.

Haftada 3-4 ayrı şehirden satın alınan 250 kg veya 3-4 M3’lük malların coğrafi nedenlerle değişik limanlardan yüklenmesi yükleme başına  200-300 dolarlık maliyet artışına sebep oluyor. Halbuki Medex orta boylu ithalatçıyada doğru hizmeti ulaştırdığında, konsolide yüklemeler yapma, ithalatlarını kontrol etme, doğru depolarda bekletme , birleştirme imkanlarını sunacak. Bu tür lojitik hizmetlerimiz sadece Çin ile sınırlı değil., aynı ürünlerimizi ofislerimizin bulunduğu tüm Asya coğrafyasında verecek bir hizmet ağına sahibiz.

Medex’in sizlere Asya’dan veya dünyanın diğer bir bölgesinden sunacağı lojistik hizmetlerin, Türkiye pazarı ve Akdeniz Bölgesi talepleri ve beklentileri doğrultusunda en doğru çözümler olacağına inancımız tamdır.

Medex, günümüz lojistik ihtiyaçları içinde en hayati rollerden birinin” Hava Kargo” olduğunun bilincindedir.

Bu noktadan hareketle Medex, müşterilerinin gereksinimlerini dikkate alarak oluşturduğu geniş ve esnek hava kargo ürün yelpazesini , yerel kültür beraberinde uluslararası tecrübe ile donatılmış ve 14 ülkeye yayılmış ofisleri aracılığıyla sizlere sunmaktadır.”

Hava Kargo Ürünleri

  • Haftalık / günlük konsolidasyonlar
  • Express Hava Kargo
  • Askılı Hava Kargo
  • Proje taşımacılığı
  • Büyük yüklemeler için özel taşımalar
  • Charter yüklemeleri
  • On Board courrier

Medex, uzun yıllara dayanan tecrübesi ve dünyanın en büyük deniz taşıyıcıları ile geliştirdiği özel iş ortaklıkları sayesinde, sizlere en doğru deniz taşımacılık hizmetlerini sunmakta.

İhtiyaçlar doğrultusundaki en ekonomik teklif ve çözümler, tecrübeli kadro ve her ofisde bulunan yerel eksperler aracılığı ile değerlendirilmekte.

Deniz Taşımacılığı Ürünleri

  • Tüm merkezlerden Akdeniz’e özel FCL kontratlar
  • Haftalık grupaj taşıması ( LCL )
  • Alıcı FCL kontrat yönetimi
  • Satınalma özel Konsolidasyon Yönetimi
  • Askılı Konteyner taşımacılığı (GOH)

Medex, özellikle küçük ve orta boy işletmelerin ihtiyaçlarını dikkate alarak geliştirdiği lojistik hizmetlerini başta bütün Asya olmak üzere tüm Dünya ofis ve acenteleri aracılığıyla sunmakta.

Bazı hizmetleri almak için illa “çok uluslu” firma olmanız gerekmiyor.

Lojistik Ürünleri

  • Kısa dönem Depolama ve elleçleme
  • Satın alma yönetimi ( POM)
  • Satıcı yönetimi
  • Pick and pack
  • Barkodlama / etiketleme
  • Özel paketleme hizmeti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.