Mazot zamlarından hem taşımacı, hem vatandaş mutsuz

Mazot zamlarından hem taşımacı, hem vatandaş mutsuz

Yolcular yüksek fiyatlara isyan ederken, mazota gelen zamlar hem taşımacıların hem de vatandaşların belini büktü. Karayolu ile seyahatin bedeli uçak bilet fiyatlarına yaklaştı!

Günlük hayatta olmazsa olmaz tüketim malzemelerinden olan akaryakıt ile vatandaşın arası son günlerde hiç barışmıyor. Son 2 aydır akaryakıta peş peşe gelen zamlar otobüs ile ulaşımı tercih edenlerin kesesini yaktı. Kısıtlı imkanlarla seyahat etmek isteyen vatandaş 1 Haziran’dan itibaren zamlı bilet fiyatları ile karşılaştı. Mevcut durumda Çanakkale’den en çok seyahat edilen iller İstanbul, İzmir ve Ankara olarak belirlendi.

 “İSTANBUL’A YOLCULUK SERÜVENİ 180 TL…”

Çanakkale’den İstanbul’a gitmek isteyen bir yolcu 1 Haziran’dan önce 60 TL bilet fiyatı öderken şu anda 75 TL’yi cebinden çıkarmak zorunda kaldı. Gidiş dönüş ve yol harcamaları düşünüldüğünde bir yolcunun İstanbul’dan Çanakkale’ye gidiş-geliş öyküsünün masrafı, ortalama 180 TL’ye ulaştı.

“ANKARA 100 TL”

Ege’nin incisi İzmir için ise karanlık tablo geçerliliğini sürdürdü. Bilet fiyatları farklı ulaşım firmalarında değişkenlik gösterse de üç aşağı beş yukarı değişim fazla olmadı. Çanakkale’den İzmir’e ulaşım şu anda 75 TL… İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra km olarak bakıldığında uzun yol kavramına uyan Ankara’ya ulaşımda ise bir yolcunun bilet fiyatı ortalama 100 TL bandına dayandı.

“HAVA YOLU TERCİH SEBEBİ OLDU”

Akaryakıt zamlarından dolayı fiyatların tavan boyuta ulaştığı kara yolu ile ulaşımın yanı sıra hava yolu ile ulaşım vatandaşlarca tercih nedeni oldu. Çanakkale İstanbul uçak seferleri haftanın üç günü (Pazartesi, Çarşamba ve Cuma) günleri ortalama 135 TL… İstanbul’a ulaşım biraz daha zahmetsizken Ankara’ya uçacak olan yolcuların dikkat etmesi gereken hususların bulunuyor… Çanakkale’den Ankara’ya haftanın her günü uçmak mümkünken,  bilet fiyatları ortalama yakın tarihli uçuşlarda 350 TL olurken, 1 aylık periyotlarda bilet fiyatlarının 150 TL’ye düştüğü görüldü.

“ERKEN REZERVASYON ÖNEMLİ!”

 Hava yolunu tercih edecek yolcular için özellikle Ankara uçuşlarındaki yoğunluktan kaynaklanan doluluk oranı için biletlerin erken alınması önerildi. İstanbul uçuşlarında ise planlamada sık sık değişiklik meydana geldi. Güncel duruma göre Çanakkale’den İstanbul’a haftanın üç günü seferler devam ediyor.

Kaynak: Tunahan Ünsal – canakkalegundem

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.