Maysan Mando yeni yatırımıyla kapasitesini artırıyor

Maysan Mando yeni yatırımıyla kapasitesini artırıyor

1969'da Türkiye’de amortisör üretimi yapan ilk şirket olarak kurulan Maysan, başarısını her geçen yıl artırarak 1997 yılında Güney Koreli ortağı...

1969'da Türkiye’de amortisör üretimi yapan ilk şirket olarak kurulan Maysan, başarısını her geçen yıl artırarak 1997 yılında Güney Koreli ortağı Mando ile birleşerek Maysan mando olarak türkiye’de faaliyet göstermeye devam ediyor.

Maysan Mando yıllık 6 milyon kapasite ile iki üretim tesisinde sadece amortisör üretiyor diyen firmanın Satış ve Pazarlama Müdürü Erdi Ceyhan,  amortisörün aracın şasi sisteminin ayrılmaz bir unsuru olarak, yol tutuş performansını, yolcunun güvenliği ve rahatlığı açısından süspansiyon sisteminin en önemli parçası olduğunu söyledi.

Teknolojinin hızla ilerlediği ve müşteri beklentilerinin aynı paralelde yükseldiği günümüzde, yatırım yapmadan gelecekte var olabilmenin mümkün olmadığına inandıklarını kaydeden Erdi Ceyhan, “Maysan Mando, son üç yılda yaklaşık 5 milyon dolar ARGE yatırımı gerçekleştirdi.  2013 yatırımları ile birlikte son 5 yıldaki kapasite ve modernizasyon yatırımları toplamda 20 milyon dolara yaklaştı. Şirketimiz ürün geliştirme, daha fazla müşteri memnuniyeti, maliyet optimizasyonu ve üretimde daha fazla teknoloji kullanımı için yatırımlarına devam etmektedir” ifade etti.

Son 3 yılda artış sağladık

OEM ihracatı hariç, yenileme piyasası ve küçük OEM’ler için ihracatta da düzenli artış sağladıklarını ifade eden Ceyhan,  “Yurtiçi yedek parça satışlarımızda, yeni organizasyonun neticesi olarak son üç yılda düzenli artış trendi yakaladık.  Türkiye’nin tüm bölgelerine yayılan etkin ve başarılı 30’a yakın bayimizle, tüm perakendeci ve servislere ürünlerimizi ulaştırabiliyoruz. Avrupa ve Ortadoğu’daki müşterilerimize ve bayilerimize, fuarlar ve 2012 yılında devreye aldığımız global Tecdoc elektronik katalogla güncel ürün yapımızı aktarmaktayız” şeklinde konuştu.

Sosyal sorumluluk unutulmuyor

Maysan Mando olarak tüm tasarım, üretim ve satış-pazarlama süreçlerini çevreyi korumak felsefesi ile sürdürdüklerini anlatan Erdi Ceyhan, “Özellikle yeni ürettiğimiz ürünlerde kullanılan tüm malzemelerde çevreci ve geri dönüşümlü malzemeler kullanıyor ve üretim süreçlerinde ise doğal kaynak tüketimleri en az kullanan teknolojileri kullanmaktayız. Ayrıca, atıklarımızı sürekli kontrol altında tutarak ve azaltarak kirliliği önlemek felsefesi ile çalışıyoruz. Bu çalışmalarda, çalışanlarımızı ve yan sanayilerimiz ile birlikte etkilenen tüm paydaşlarımızı bilinçlendirmek adına eğitim uygularımız, anket uygularımız ve ziyaretlerimiz devam ediyor. Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında tüm çalışanlarımız ile birlikte ağaçlandırma çalışmalarını gururla gerçekleştiriyoruz”  ifadesinde bulundu.

Gümrük Birliği sektörü etkiledi

Erdi Ceyhan, “1990’larda imzalanan Gümrük Birliği Anlaşması, dünya otomobil üreticilerine ait yüksek kaliteli ve düşük fiyatlı ürünlerin yurt içi pazara serbestçe girmesinin yolunu açmış ve yerel tedarikçileri, hem kapasitelerini artırma, hem de sıfır hatayla çalışma gerekliliğiyle karşı karşıya bırakmıştır. Ar-Ge hizmetlerinin iyileştirilmesi, küresel tedarik, yüksek otomasyon ve OEM üreticiler ile sağlam ilişkiler geliştirmeye yönelik stratejisi sayesinde Maysan Mando, bu geçiş döneminin başarıyla üstesinden gelmiş ve Uzak Doğulu üreticilerin neden olduğu yoğun rekabet koşullarına rağmen pazardaki konumunu koruyabilmiştir” açıklamasında bulundu.

Pazar payı yurtiçinde yüzde 55

2012 yılı sonunda, Maysan Mando’nun toplam pazar payı, yurt içi yenileme pazarında yüzde 55’e, OEM üreticileri otobüs ve kamyon segmentinde ise yüzde 85’e yakın bir seviyeye ulaştı diyen Ceyhan,  “Şirketimiz, hareketli piyasa koşullarına uyum sağlayarak, başarıyla ilerlemekte. Maysan Mando, 2012 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 15 oranında artışla 3 milyon adet üretim miktarına ulaştı. Son on yıldır hem finansal iyileşmeler hem de Kore teknolojisinin tam anlamıyla kullanılmasına yönelik çalışmalarla global bir oyuncu olma hedefi başarılmış oldu. Son beş yılda da Güney Koreli ortağı ile senkronizasyonu tamamladıktan sonra ARGE ekibi ile Co-dizayn yapan bir firma olarak öne çıktık. ARGE merkezi olarak Maysan Mando’nun onaylanması 1 yıl önce hayata geçirilmiş oldu” dedi.

“TSE standartlarına sahip olunmalı”

1987 yılından bu yana Türkiye içinde amortisör arzında (üretim ve ithalat dahil) bulunan tüm tedarikçilerin amortisörlerinin TS3034 standardına sahip olması gerektiğini ifade eden Ceyhan, “Türkiye’ de amortisör üreticileri hali hazırda zaten bu sertifikasyona göre üretim yapmaktadır. Amortisör ithalatçıları ise TSE’den bu sertifikasyonu alarak ithalat izni alabilmektedir” şeklinde konuştu.

SAHİP OLDUĞU BELGELER

Maysan Mando, ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası’nın yanı sıra ISO TS 16949:2002 Kalite Sertifikası’na da sahiptir. 2008 yılında Ford tarafından Q1 Sertifikası verilen Maysan Mando, ayrıca 2009 yılı Nisan ayında (EFQM) Başarı Ödülü’ne layık görülmüştür. 2011 yılı Nisan ayında Hyundai Motor Company tarafından dünyada sayılı firmaya takdim edilen 5 Star kalite ödülü ile onurlandırılmıştır.

İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLDUĞU FİRMALAR

Maysan Mando’ nun üretiminin ana kısmı, Türkiye’ deki OEM müşterileri Hyundai Assan, Oyak Renault, Mercedes Benz Türk, BMC, Ford Otosan, Tofaş, Anadolu Isuzu, Iveco, Otokar, Karsan, Mitsubishi ve Temsa ile yurtdışındaki OEM müşterileri Hyundai Çek, Kia Slovakya, Renault Fransa, GM İngiltere, SAF Almanya içindir. Şirket, üretiminin %20’lik bölümüyle yurt içi satış sonrası ürün ve servis talebini karşılamakta, kalan %10’luk bölümüyle de özellikle Almanya, İtalya, İngiltere, Rusya ve İran gibi ülkelere ihracat

gerçekleştirmektedir.

[gallery ids="57034,57033,57032,57031"]

 

 Funda BİNGÖL - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.