Maskesi olmayan toplu taşıma aracına binemeyecek

Maskesi olmayan toplu taşıma aracına binemeyecek

İBB tarafından, yarından itibaren yüzünde maskesi olmayan yolcuların toplu taşıma araçlarına alınmayacağı duyuruldu! Yapılan açıklamada, “Otobüs, metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarına yüzünde maskesi olmayan yolcular alınmayacaktır" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, toplu alanlarda maske takılmasının zorunlu olacağını açıklamasının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından bir açıklama geldi. İBB tarafından yapılan açıklamada, yarından itibaren yüzünde maskesi olmayan yolcuların toplu taşıma araçlarına alınmayacağı belirtildi.

Konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun da açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ongun, “Yarından itibaren otobüs, metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarına yüzünde maskesi olmayan yolcular alınmayacaktır. Değerli İstanbulluların bu hassas konuda duyarlı olacaklarına şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı.

ÜCRETSİZ MASKE DAĞITILACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile ücretsiz maske dağıtımı yapılacağını duyurdu. İmamoğlu, "Kıymetli İstanbullular; sağlığınız ve Cumhurbaşkanlığı açıklaması gereği yarın itibariyle toplu taşıma araçlarımıza maskeyle binmenizi rica ediyoruz. İlk etapta yarın 100 bin ücretsiz maske dağıtacağız. Sizi salgından korumak en önemli vazifemiz. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim" dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.